Shop menü

KOMPAKT PC PASSZÍV HŰTÉSSEL, AKÁR AUTÓBA IS

Az új, strapabíró, ventilátor nélküli konfiguráció autóban is helyet kaphat.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Kompakt PC passzív hűtéssel, akár autóba is

Az AMOS-3002-es ultra kompakt PC a VIA EPIA-P900-as, Pico-ITX formátum köré épülő alaplapját alkalmazza, ami egy kétmagos, 1 GHz-es magórajelen ketyegő, 64-bites támogatást is kínáló VIA Eden X2 processzornak, valamint a népszerű VX900H MSP-nek (Media System Processzor) ad helyet. A rendszer teljesen passzív hűtéssel érkezik, méghozzá egy igen strapabíró, kompakt házban.

Galéria megnyitása

Maga a ház 19,7 x 10,4 x 4,9 centiméteres mérettel bír, a benne elhelyezett konfiguráció pedig gond nélkül üzemel a -20 és +60 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül. Az 50 G-s "sokkhatásoknak" is ellenálló rendszer ideális lehet autókban, illetve egyéb járművekben történő felhasználásra, de kioskokban, információs pultokban és egyéb beágyazott rendszerekben is ütőképesen alkalmazható. Amennyiben még szélesebb hőmérséklettartományon belül szeretnénk használni az AMOS-3002-es modellt, választhatunk hozzá VIA EPIA-P830-as alaplapot is, amely 1 GHz-es Nano E sorozatú processzort tartalmaz, így már a -20 és +70 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban is elketyeg a rendszer.

Galéria megnyitása

A hangtalanul üzemelő PC hardveres gyorsítás mellett játssza le az MPEG-2-es, WMV9-es és H.264-es tartalmakat – lehet szó akár 1080p-s videóról is. Az új konfiguráció CFast slottal fogadja a SATA alapú Flash adattárolókat, de opcionálisan egy „bővítőház” segítségével akár 2,5 colos SATA meghajtóra is bízhatjuk az adattárolással járó feladatokat.

Az előlapon és a hátlapon több csatlakozó is látható, ezek között két COM port, hat darab USB 2.0-s port, vonal ki- és bemenet, egy DIO port, valamint egy D-Sub és egy HDMI videó kimenet lapul. A hálózati kommunikációról két darab Gigabites Ethernet vezérlő gondoskodik, de opcionálisan, Mini-PCIe bővítőkártya formájában akár 3G, illetve WiFi támogatással is felruházható a kompakt PC.

Galéria megnyitása

A VIA AMOS-3002 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az újdonsággal kapcsolatban további információ itt található.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére