Shop menü

KICKSTARTEREN A STEM, A RAZER HYDRA UTÓDJA

Pár óra alatt összejött a pénz a STEM mozgásérzékelős rendszerre, melynek segítségével játékokat irányíthatunk.
Tibor Kovács
Tibor Kovács
Kickstarteren a STEM, a Razer Hydra utódja

A Sixense csapata, amely Razer Hydra alaptechnológiáját is fejlesztette új projektbe fogott, amelyhez Kickstarteren keresett támogatókat. A STEM rendszer egy központból és maximum 5 wireless STEM-ből áll, melyek a testre (fej, kezek, lábak) szerelve a mozgást érzékelik, de az központba is bedokkolhatók. Az központ két kontrollerre 200 dollárba kerül, a fejre helyezhető érzékelő ára ezen felül még 50 dollár.

A wireless kontrollerek nem kell, hogy rálássanak a központi egységre, így akár a falon keresztül is játszhatunk. Ha nem szeretünk a csuklónkon érzékelőket viselni, akár a zsebünkbe is berakhatjuk őket. A Sixense becslései szerint a központ kb. 5 méteres távolságra lehet maximum a STEM-ektől. A Sixense MotionCreator segítségével bármilyen játékot képesek leszünk irányítani, mivel emulálja a hagyományos inputokat.

Vannak fejlesztők, pl. Cloudhead Games elnöke, Denny Unger, akik izgatottan várják a STEM-et: "Az olyan interakciók, melyek eddig egyszerűek voltak hirtelen izgalmas virtuális élményné válnak."

A rendszer a felhasználóknak is nyilvánvalóan elnyerte a tetszését, hiszen a kitűzött 250 000 dollárnál jóval több, jött össze a gyűjtés első 24 órája alatt. A Sixense szerint 2014 júliusában kezdhetik el kiküldeni a STEM-et a támogatóknak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére