Shop menü

JÖVŐRE DUPLÁZNA AZ ECONET

Napi hu
Napi hu
Jövőre duplázna az Econet

Sikeresen lezárult az econet.hu novemberben elhatározott alaptőke-emelése - jelentette be a társaság a BÉT honlapján. Mivel az alaptőke-emelésnél a társaság részvényesei elsőbbségi jogukkal a jegyzési időszakban nem éltek, így a társaság jegyzett tőkéje összességében a korábbi 5 milliárd 851 millió forintról 6 milliárd 851 millió forintra növekedett.

A zártkörű tőkeemelésben részt vevő - Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe tartozó - DonaDöme Kft. és a Héjja Befektető és Vagyonkezelő Kft. így 5-5 millió darab részvényt jegyeztek le 120 forintos áron, az ezért járó 1,2 milliárd forintot november 29-én kifizették. A tőkeemelésből befolyt összeg felhasználásával az econet.hu 51 százalékra növelte részesedését a Sziget Kft.-ben. Balázs Csaba, a társaság elnöke szerint, a tranzakció következtében az econet.hu cégcsoport 2011-es konszolidált árbevétele az előző évihez képest várhatóan több mint kétszeresére, a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományba növekedhet. Emellett a csoport üzemi szintű eredményessége is félmilliárd forintot meghaladó mértékben javulhat.

A társaság külön közleményben tudatta, hogy a kizárólagos tulajdonában álló EST Media Group Vagyonkezelő Kft. (EMG) 51 százalékos részesedésével szerdán megalakult az EMG Card Kft. A társaság új típusú törzsvásárlói és fizetőkártya-szolgáltatásokat fog létrehozni és működtetni. A szolgáltatás tervezett bevezetési ideje 2011 első negyedéve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére