Shop menü

JÖVŐ HÉTEN JÖN AZ IPHONE GAME CENTER

"Az iPod Touch a világ elsőszámú hordozható játékgépe" - jelentette ki Steve Jobs, miközben az Apple erőfeszítéseit körvonalazta a műfajban...
Csont Szilvia
Csont Szilvia
Jövő héten jön az iPhone Game Center

"Az iPod Touch a világ elsőszámú hordozható játékgépe" - jelentette ki Steve Jobs, miközben az Apple erőfeszítéseit körvonalazta a műfajban: új hardver, iOS frissítés, Unreal Engine 3 demo és a címben említett Game Center voltak a legfontosabbak.

A Game Center együtt indul az iOS 4.1-gyel, ez akar lenni a válasz az Xbox Live-ra és a PlayStation Network-re (bár szerintünk tényleg csak akar, mert azért ez mégsem ugyanaz a kategória). Jobs kiemelte, hogy manapság már minden a multiplayerről szól és röviden bemutatta a rendszer szociális funkcióit: a ranglistákat, párkereső rendszert és az achievementeket.

Némileg lesajnálva riválisait Steve eldicsekedett, hogy több mint másfél milliárd "játék és szórakoztató" cím került eladásra az App Store-on keresztül, amivel állítása szerint túlszárnyalják a Sony és a Nintendo marokkonzolok összesített eladásait. A TV reklámjukból is látszik, hogy eltolódott a fókusz ebbe az irányba, a játékidő első 2/3-a teljes egészében a játékokra fókuszált.

Ezt követően az Epic elnökét szólították a konferencia színpadára, aki egy kicsit demózott nekünk a Project Sword-dal, egy meglepően jól kinéző Unreal Engine 3-as RPG játékkal, amely kicsit hajaz a Fable stílusára. A Project Sword a karácsonyi időszakban jön ki iPod-ra, iPhone-ra és iPad-ra. Az Epic tegnap este kiadott egy technológiai demót is hozzá Epic Citadel néven, ez ingyenesen letölthető iPhone-ra és iPad-ra.

Galéria megnyitása

Jobs akinek további előadását a Coldplayes Chris Martin zenéje és Lady Gaga videóüzenete színesítette, említést tett még az iOS 4.2-ről, a multitasking lehetőségről és más iOS 4.1-es funkciókról amik a iPad-ot gazdagítják a novemberi megjelenéskor.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére