Shop menü

ITT A TIKI, A GRÁNITTÖMBÖN ÁLLÓ, FOLYADÉKHŰTÉSŰ APRÓ PC

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt a Tiki, a gránittömbön álló, folyadékhűtésű apró PC
Galéria megnyitása

A 10,6 centiméter széles és 33,02 centiméter magas kuckóban – amely egyébként a Tiki nevet viseli – akár az Nvidia leggyorsabb, GeForce 600-as sorozatú videokártyái, az Intel harmadik generációs, négy processzormagot kínáló Ivy Bridge processzorai és 16 GB-nyi DDR3-1866 MHz-es rendszermemória is helyet kaphat – mindezek Z77-es lapkakészlettel ellátott, ASUS P8Z77-I Deluxe típusú apró alaplapban lapulnak. Az Xbox játékkonzol méretű ház 4 TB-nyi adattároló kapacitást kínál, ami két SSD-ből és egy merevlemezből áll, a hardverkomponensek hűtéséről pedig folyadék alapú hűtőrendszer gondoskodik. A rendszer még tálca nélküli optikai meghajtót is tartalmaz, ami DVD író éppúgy lehet, mint Blu-ray meghajtó. A pici PC komponenseinek tápellátásáról egy 450 wattos teljesítményű tápegység gondoskodik.

Galéria megnyitása

Processzorból Core i5-3450, Core i5-3570K és Core i7-3770K modellek közül válogathatunk, a videokártyák között pedig GeForce GTX 560 Ti, GeForce GTX 670, illetve GeForce GTX 680 áll rendelkezésre.

Galéria megnyitása

Az apró mikro torony az első olyan PC, amely természetes követ alkalmaz, méghozzá 2,7 kilogrammnyi tömegben. A ház egy polírozott gránittömb-állványon áll, amely nem csak felsőkategóriás, exkluzív megjelenést kölcsönöz a terméknek, de a ház stabilitására is kedvező hatást gyakorol. A ház egyébként acélból készült és homokszórt alumínium előlappal rendelkezik. A csendesen működő rendszer esetében akár még tuningra is lehetőség nyílik - erről igény esetén akár a Falcon Northwest munkatársai is gondoskodhatnak.

Galéria megnyitása

Az új kuckó mától elérhető. A Tiki konfigurációk egyedileg összeválogatott hardverkomponenseket tartalmaznak – a felhasználók maguk válogathatják ki, mi kerüljön az apró házba, persze tény, hogy vannak fix összetevők, ilyen például a tápegység, az alaplap és a ház is.

A termék szállítása július elején kezdődik meg, az alapár pedig 1900 dollárról indul. Ha nagyon belejövünk az extrák válogatásába, akkor akár olyan egyedi festésű mini erőgépet is építhetünk, ami már közel 5000 dollárba kerül. A konfigurációhoz természetesen Windows 7-es operációs rendszert is választhatunk, a garanciaidő pedig három év.

Galéria megnyitása

Aki saját maga szeretné szemügyre venni, hogy milyen opciókat kínál a Tiki esetében a Falcon Northwest, kattintson ide.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére