Shop menü

HORDOZHATÓ MOZI A FEJRE

A Sony bemutatta a fejen hordható házimozi rendszerének harmadik generációját.
Csont Szilvia
Csont Szilvia
Hordozható mozi a fejre

Nem is volt olyan rég történt, hogy a Sony bemutatta, a HMZ-T2-t, a fejen hordható házimozi rendszerének második variánsát, de már meg is érkezett a harmadik generáció, és pletykák szólnak arról, hogy készítenek valami hasonlót kifejezetten a PlayStation 4 mellé is. Az azonban a jövő, egyelőre foglalkozzunk azzal, hogy mit kínál majd (Európában novembertől) a Sony a mozirajongóknak.

Az új rendszer a HMZ-T3W nevet kapta, és bár ugrottunk egy generációt előre, a futurisztikus „szemüveg” legfontosabb része változatlan maradt. Most is két HD felbontású (1280*720-as) OLED panel felel a megjelenítésért, amiket nézve olyan érzésünk lehet, mintha egy 19 méter átmérőjű vásznat néznénk, 20 méteres távolságból. A mozi érzés tehát elvileg adott, és ebben partner a beépített füles is, ami virtuális 7.1-es hangzást biztosít, de ha nem lennénk vele elégedettek, hát bármi más ráköthető a T3W-re. Egyébként akárcsak a TV-knél, itt is kapunk rengeteg kép és hang sémát gyárilag programozva, és ha akarjuk, kedvünkre tekergethetjük a beállításokat.

Ez eddig semmi extra, úgyhogy lássuk mi a legnagyobb különbség a T2 és a T3W között. Nos, a T3 nem véletlenül kapta meg a W-t a neve mögé, az ugyanis a vezeték nélküliségre utal. Az új készülék képes vezeték nélkül is fogadni az audio és videó jeleket, de ha maradnánk a kábeles összeköttetés mellett, akkor lehetőségünk van HDMI vagy MHL kapcsolatot használni. Utóbbinak köszönhetően akár mobilunkra vagy táblánkra is köthetjük a gépet, és utazás közben nézhetünk vele filmeket (bár megnéznénk, ahogy ezt valaki kipróbálja egy MÁV vonaton).

Ahhoz, hogy ki tudjuk használni a vezeték nélküli kapcsolat előnyeit, egy akkumulátorra is szükség van, így természetesen ez is része a csomagnak. A Sony közleménye szerint ha teljesen kábelmentesen akarunk filmezni vagy játszani, akkor három órát bír ki a készülék akkumulátorról, míg ha HDMI kapcsolaton kapja a biteket, akkor 7 órán át is elmegy. A szemüveg tömege 320g, az akkumulátoré 210g, árat pedig egyelőre nem tudunk, csak a fenti megjelenési időt, ami szerint két hónap múlva számíthatunk a gépre errefelé.

Közben érkeztek újabb pletykák a PS4-es VR headsetről is, ami legutóbb kihagyta a német gamescom showt. A készüléket várhatóan 2014-ben mutatják be a nagyközönségnek, de az is kiderült, hogy a japán TGS-en, vagyis a Tokyo Game Show-n bemutatásra kerül zárt ajtók mögött, a fejlesztőknek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére