Shop menü

HOLDFÉNYES LÁTOGATÁS EGY OROSZ RAKÉTAÜZEMBEN

Lana Sator, egy fiatal orosz blogger felfedte egy Moszvához közeli orosz rakétaüzem biztonsági rendszerének óriási hibáit. 
Jools _
Jools _
Holdfényes látogatás egy orosz rakétaüzemben

Lana Sator, egy fiatal orosz blogger felfedte egy Moszvához közeli orosz rakétatámaszpont biztonsági rendszerének óriási hibáit. A hölgy elmondása szerint barátaival öt éjszakán is zavartalanul járkálhatott az Energomash telephelyén. A látogatások során készült csaknem száz fotót közölte a blogján, ezek a teljes létesítményt lefedik: az irányítótoronytól kezdve a tetőig mindenütt jártak a „látogatók”.

Galéria megnyitása

Sator elmondta, hogy bejutni nagyon egyszerű volt, mivel a kerítés tele van lyukakkal, személyzetnek pedig egyetlen alkalommal sem látták nyomát. Kutyák ugyan vannak, meglehetősen nagyméretűek, de a lámpafényt meglátva az óljukba bújtak. A létesítmény belsejében a kamerák láthatóan nem üzemelnek, és egyéb riasztórendszernek sincs nyoma.

Galéria megnyitása

A Energomash telephelyén folyékony-hajtóanyagú rakétahajtóműveket gyártanak civil és katonai megrendelőknek. Több mint ötezer alkalmazott dolgozik itt, és a létesítmény dolgozói részt vettek a Szojuz hordozórakéták fejlesztésében is.

Az orosz vezetők felháborodásukat és megdöbbenésüket fejezték ki a behatolás és a biztonsági intézkedések teljes hiánya hallatán. Ígéretük szerint haladéktalanul kivizsgálják az ügyet és megkeresik a felelősöket.

Galéria megnyitása

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére