Shop menü

HIVATALOSAN IS MEGÉRKEZTEK HAZÁNKBA AZ SJCAM SPORTKAMERÁK

A WayteQ a Xioami és a OnePlus után most az SJCAM-mel írt alá forgalmazói megállapodást. A kínálatban az SJ4000-től az SJ5000 Plusig minden megtalálható lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hivatalosan is megérkeztek hazánkba az SJCAM sportkamerák

A WayteQ örömmel számolt be arról, hogy hivatalos megállapodásra jutott a távol-keleti SJCAM-mel, melynek köszönhetően Magyarországon is megkezdődik a vállalat akciókameráinak forgalmazása. Az egyes modellek egészen kedvező áron bukkantak fel, így azoknak is érdekesek lehetnek, akik esetleg a Kínából való rendelésen gondolkodtak.

Az SJCAM neve néhány évvel korábban, az SJ4000-nek köszönhetően íródott be a köztudatba. Ez a kínai gyártó volt az, aki elsőként tudott előállítani olyan akciókamerát, ami valóban kiváló minőségű felvételek megörökítésére képes, de töredékáron érhető el, mint bármilyen GoPro. Ráadásul a dolog pikantériája, hogy az SJCAM terméke úgy lett kialakítva, hogy a GoPro HERO kamerák kiegészítőivel is kompatibilis legyen. Mostanáig, ha valaki szeretett volna magának bármilyen SJCAM készüléket, akkor a távol-keleti webshopokon keresztül tudott hozzájutni – vagy esetleg más internetes eladók segítségével –, ettől kezdve viszont már itthon is megvehetőek. És nem elhanyagolható tény, hogy ilyenkor hivatalos garanciával lehet hozzájutni, így ha valami probléma van az eszközzel, akkor könnyen és gyorsan lehet intézni az ügyeit, a WayteQ pedig minden bizonnyal szervizes hátteret is garantál ehhez.

A hivatalos forgalmazói szerződés mindkét fél számára egyformán fontos. A WayteQ így olyan területen erősítheti meg a pozícióját, ahol eddig nem igazán volt érintett, és a rendkívül népszerű akciókamerák minden bizonnyal kellemes forgalmat fognak a konyhára hozni. Az SJCAM-nek persze a magyar piac nem olyan nagy, mint mondjuk sajátja, de így hivatalosan tudja magát képviseltetni. Nem kell tehát a vásárlóknak a harmadik fél által készített hamisítványokkal számolnia, ami bizony erősen rontja a vállalat imidzsét. Az SJ4000 és társai szinte a megjelenésük óta a hamisítás áldozatai. A WayteQ a kiadott közleményben külön felhívta arra a figyelmet, hogy az SJCAM már lekaparható, eredetiséget ellenőrző matricával látja el a készülékek csomagolását. Ennek köszönhetően a vásárló pillanatok alatt meggyőződhet arról a gyártó weboldalán, hogy nem-e hamisítás áldozatává vált.

Az SJCAM akciókamerák igazán korrekt áron kerülnek a boltokba. Természetesen a hivatalos kínai árral nem tud versenyre kelni a WayteQ, annál viszont szerényebb összeget kérnek el értük, mintha valaki kifizetné a VÁM és ÁFA terheket, amik jó eséllyel rámennek a szállítás során a behozott akciókamerákra. A legolcsóbb modell a világhírt hozó SJ4000, ehhez már jóval kevesebb mint 30 ezer forint alatt hozzá lehet majd jutni. Az SJ4000 legfontosabb tulajdonsága, hogy 170 fokos a betekintési szöge, Full HD videók és 12 megapixeles képek megörökítésére alkalmas, a beépített 1,5 hüvelykes LTPS kijelzőn pedig vissza lehet nézni a tartalmakat – nem úgy, mint például egy GoPro esetében, ahol erre csak opcionálisan elérhető kiegészítővel van lehetőség. Az SJ4000 elérhető Wi-Fi-vel megtoldva is – akárcsak a többi SJCAM –, így akár okostelefonon is figyelemmel lehet követni az élőképet, például egy víz alatti videó esetén. Az árlistán a következő az M10, ami sokkal kompaktabb, mint az SJ széria tagjai, de hasonló képességekkel bír, mint a fent említett SJ4000.

Tovább haladva a kínálaton, az SJ5000 már azoknak ajánlott, akik éppenséggel még nem szeretnének nagyon mélyen a pénztárcájukba nyúlni, azonban már egy fokkal komolyabb felszerelésre vágynak. Ez a modell egy 1/2,33 hüvelykes Panasonic képérzékelővel van ellátva (14 MPixel), amihez egy Novatek 96655 chip társul. A lencserendszere F/2.8-as apertúrával dolgozik, a hátán pedig már egy 2 hüvelykes megjelenítő trónol. A csúcsot pedig jelenleg az SJ5000 Plus jelenti, melynél olyan összetevők vannak jelen, mint a 16 megapixeles Panasonic szenzor, és az élvonalat képviselő Ambarella A7LS75 képfeldolgozó. Ezzel a sportkamerával már 60 képkockás 1080p-s videók örökíthetőek meg, alacsonyabb felbontáson pedig akár lenyűgöző, 240 FPS-es lassított felvételek készítésére is lehetőséget biztosít. Az SJ5000 Plus már kizárólag Wi-Fi-vel megtoldva érhető el, tehát aki emellett teszi le a voksát, tényleg mindent megkap egy kalap alatt.

A WayteQ az elmúlt időszakban már megállapodott a OnePlusszal, a Xiaomival és a THL-lel, most pedig itt az SJCAM. Ezek után már kíváncsian várjuk, hogy legközelebb melyik népszerű kínai vállalattal ír alá megállapodást a magyar forgalmazó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére