Shop menü

HIVATALOS: MEGSZŰNIK A WINDOWS LIVE MÁRKANÉV

A pletykák alapján már nem meglepő a lépés, ami immár hivatalos megerősítést is nyert.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Hivatalos: megszűnik a Windows Live márkanév

A Windows 8 érkezésével a jelek szerint a Windows Live brand eltűnik a süllyesztőben, ugyanis a márkához tartozó alkalmazások nem felelnek meg a jövő elvárásainak, hiszen még olyan Windows kiadásokhoz készültek, amelyek egyáltalán nem voltak felkészítve a felhő alapú szolgáltatások érkezésére. A külön elérhető Windows Live alkalmazások nem nyújtottak megfelelő felhasználói élményt és sok esetben össze is zavarták a felhasználókat – ennek néhány tesztben, illetve cikkben hangot is adtak a média képviselői.

A probléma az, hogy nincs egységesség, ami az összes szolgáltatást összefogná. A Windows Live márkanév a PC-s szoftvereket jelölte – ezek Windows Live Essentials csomagként érhetőek el most is. A webes szolgáltatások – mint például a SkyDrive, a Hotmail és a Messenger – szintén külön csoportot képviseltek, amelyek a Windows Live ID segítségével érhetőek el. A Microsoft illetékesei úgy gondolták, hogy ezeken a területeken a Windows 8 érkezésével végre érdemes rendet tenni, azaz újragondolni a szoftvereket és a szolgáltatásokat és úgy megalkotni őket, hogy a Windows felhasználói élmény tökéletes részét képezzék – tulajdonképpen észrevétlenül beleintegrálódjanak az operációs rendszerbe.

A törekvés részeként tehát eltűnik a külön Windows Live márkanév és a fentebb már említett szolgáltatások a Windows 8 részeként, külön alkalmazás telepítése nélkül, a PC első bekapcsolása után rögtön elérhetővé válnak. Utóbbinak köszönhetően egységes kép alakul ki, és a felhasználók is kényelmesebben férhetnek hozzá a különböző szolgáltatásokhoz. Manapság már az az elvárás, hogy egy modern eszköz kommunikációra és megosztásra alkalmas szoftverekkel, illetve szolgáltatásokkal érkezzen – ennek az elvárásnak a Windows Live elhagyásával, valamint a szolgáltatások operációs rendszerbe történő integrálásával meg is felel majd a Windows 8.

A fentiekben egy videó mutatja be, hogy milyen beépített szolgáltatásokat tartalmaz majd a Windows 8. A felhasználónak egyszerűen csak be kell jelentkeznie Microsoft felhasználói fiókjába – Microsoft Account – és már élvezheti is a felhő alapú szinkronizáció által kínált kényelmet, ami a különböző Windows alkalmazásokra és szolgáltatásokra egyaránt kiterjed. A koncepció hasonlít az Apple iCloud szolgáltatásához.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére