Shop menü

HATALMAS TERMÉKFRISSÍTÉS AZ APPLE-NÉL

Az Apple termékkínálata a mai nap folyamán számos frissített modellel bővült. Az újdonságok között unibody házzal rendelkező MacBookok, Core i5/i7-es processzorral büszkélkedő iMac-ek, új antenna dizájnnal ellátott Airport Extreme és Time Capsule, valamint új Mac Mini, új távirányító és új egér is szerepel.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hatalmas termékfrissítés az Apple-nél

Az Apple termékkínálata a mai nap folyamán számos frissített modellel bővült. Az újdonságok között unibody házzal rendelkező MacBookok, Core i5/i7-es processzorral büszkélkedő iMac-ek, új antenna dizájnnal ellátott Airport Extreme és Time Capsule, valamint új Mac Mini, új távirányító és új egér is szerepel.

Új 21,5 és 27 hüvelykes iMac-ek

A friss iMac konfigurációk LED-es háttérvilágítású kijelzővel büszkélkednek, és a szokásos, tetszetős alumínium házban kapnak helyet. A termékcsalád ára 1199 dollárról indul, ezért a összegért 21,5 hüvelykes képátlóval rendelkező, 3,06 GHz-es Core 2 Duo processzorral ellátott konfigurációt kapunk, amelyben 4 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es memória teljesít szolgálatot, ami bővíthető,  akár 16 GB-ig. A kijelző Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszerben GeForce 9400M integrált videó vezérlő, 7200-as percenkénti fordulatszámon üzemelő mobil merevlemez, valamint 802.11n szabványra épülő WiFi adapter és egy Bluetooth 2.1+EDR adapter is található. Felár ellenében Radeon HD 4670-es videó vezérlővel is elérhető az újdonság.

Galéria megnyitása

A másik konfiguráció, azaz a 27 hüvelykes kijelzővel ellátott modell már izgalmasabbnak ígérkezik. A LED-es háttérvilágítással ellátott kijelző 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett működik, a processzor szerepét pedig egy 2,66 GHz-es Core i5-ös modell tölti be, de 200 dolláros felár ellenében akár 2,8 GHz-es Core i7-es központi egységet is kérhetünk. A rendszerben 4 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es memória, 512 MB-nyi fedélzeti memóriával ellátott ATI Radeon HD 4850-es videó vezérlő, valamint 1 TB-os, 7200-as RPM-en üzemelő merevlemez foglal helyet. A kínálatból ezúttal sem hiányzik a 802.11n WiFi adapter, valamint a 2.1-es Bluetooth adapter. Ez a modell egyébként 1999 dolláros alapáron kerül forgalomba.  Az újdonságból egy olcsóbb, 1699 dolláros változat is készül, amely 3,06 GHz-es Intel Core 2 Duo processzort és Radeon HD 4670-es videó vezérlőt tartalmaz.

Galéria megnyitása

Mindkét iMac-hez jár a gyártó új Magic Mouse egere, amely egy- és kétgombos módra egyaránt konfigurálható, valamint a szokásos  vezeték nélküli billentyűzet. Újdonság a friss iMac sorozatnál, hogy most már SD kártyaolvasó is a felhasználók rendelkezésére áll. A 21,5 hüvelykes és 27 hüvelykes iMac-ekben IPS típusú LCD panel van jelen, 178 fokos betekintési szögekkel.

[bold]Új Macbook érkezik

[/bold]

Galéria megnyitása

A gyártó egy új MacBookot is piacra dobott, amely 999 dolláros alapáron kerül forgalomba. A termék ledes háttérvilágítású

13.3 hüvelykes kijelzővel büszkélkedik, amely a szokásos 1280 x 800 pixeles natív felbontást kínálja. Az üvegborítású többérintéses touchpad mellett beépített, 7 órás üzemidőt kínáló akkumulátort is tartalmaz a rendszer. A központi egység szerepét egy 2,26 GHz-es Core 2 Duo processzorra bízták, memóriából pedig 2 GB-nyit helyeztek el a gépben, amely 4 GB-ig bővíthető. A 250 GB-os mobil merevlemez mellett a jó öreg SuperDrive és az Nvidia GeForce 9400M sorozatú videó vezérlője is a kínálat részét képezi. Az unibody "technológiával" készülő polikarbonát ház nem csak hogy könnyű, de rendkívül strapabíró, így ez a megoldás elvileg nem repedezik majd.

Galéria megnyitása

A beépített akkumulátor 1000 töltési ciklust bír ki, ezután 129 dollárért cseréltethetjük ki. A környezetbarát technológiával készített noteszgépek energiatakarékos működésük miatt megkapták az EPEAT Gold minősítését, és ezzel egy időben megfelelnek az Energy Star 5.0-s szabványnak is.

Felár ellenében akár 4 GB memóriával és 320 vagy 500 GB-os merevlemezzel is kérhető az újdonság.

Bluetooth-os multitouch Magic Mouse

Galéria megnyitása

Hogy ez az elnevezés mit is takar? Nos, tulajdonképpen nem mást, mint egy érintés érzékeny felülettel ellátott gomb nélküli egeret, amely Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a rendszerhez. Az érintés érzékeny felületnek köszönhetően egy vagy többgombos egérként is használhatjuk az innovatív eszközt, a megfelelő módot a System Preferences menün belül állíthatjuk be. A termék két darab AA elemmel üzemel és alaptartozékként jár a friss iMac családhoz. A Magic Mouse 10 méteres hatótávolsággal büszkélkedik és inaktivitás esetén automatikusan alacsony energiafelhasználási módba vált, így kímélve az elemeket. Az egység 69 dolláros áron külön is megvásárolható.

[bold]A sok újdonság mellett új távirányító is érkezik

[/bold]

Az Apple Hardware Remote-ja az iPod Shuffle-höz hasonló, körkörösen elhelyezett gombokat kapott, amelyek alatt egy menü és egy play gomb is elhelyezésre került. Az új vezérlő a régi Apple Remote-tal kompatibilis készülékekkel tökéletesen működik, így Macbookok, iMac-ek, valamint dokkolóhoz csatlakoztatott iPod-ok és iPhone-ok vezérlésére egyaránt alkalmas.

Galéria megnyitása

A termék alumínium házban foglal helyet. A gyártó az egység tápellátásáért felelős elemet már nem a távirányító aljára, hanem sokkal hozzáférhetőbb helyre, a távirányító hátuljára helyezte el. Az egység 19 dolláros áron kerül forgalomba, szállítása kettő-négy héten belül indulhat meg.

[bold]Új Time Capsule és AirPort Extreme

[/bold]

A mérnökök némi átalakítást végeztek az Airport Extreme és a Time Capsule antennájának felépítésében, amelynek köszönhetően az egységek 50%-kal jobb vezeték nélküli teljesítményt kínálnak, ezzel együtt pedig 25%-kal nagyobb a hatósugaruk, mint a korábbi modelleké.

Az új szerkezetek 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvencián egyaránt képesek működni, így a többsávos készülékek számára adott a lehetőség, hogy a pillanatnyilag elérhető sávok közül a legjobb sebességet kínáló frekvenciára csatlakozzanak. Ennek köszönhetően a rendszer működése hatékonyabbá válik, emellett a kompatibilitás is javul.

Az átalakított antenna által kínált sebességnövekedésből az Apple adatmentő megoldása, a Time Capsule is képes profitálni: az 1 TB-os és 2 TB-os újdonságok akár 60%-kal gyorsabbak lesznek Snow Leopard-dal történő használat esetén.

Új Mac Mini modellek

Galéria megnyitása

A változás a Mac Mini családot is elérte: a termékek gyorsabbak lettek, kétszer annyit memóriát és nagyobb adattároló kapacitást biztosító merevlemezt tartalmaznak. A legolcsóbb modell  599 dolláros alapáron érhető el, ezért az összegért cserébe 2,26 GHz-es Core 2 Duo processzort, 2 GB-nyi rendszermemóriát, 160 GB-os merevlemezt, 5 darab USB 2.0-s portot, FireWire 800-as portot és NVIDIA GeForce 9400M videó vezérlőt ad a gyártó. Természetesen a SuperDrive sem hiányzik a rendszerből.

Galéria megnyitása

799 dollárért már 2,53 GHz-es processzort, 4 GB-nyi memóriát és 320 GB-os merevlemezt kapunk. A 999 dolláros rendszer már egy igazi különlegességnek számít, az ugyanis Snow Leopard Server operációs rendszert tartalmaz, valamint két darab 500 GB-os merevlemezzel is fel van szerelve. EZ utóbbi konfiguráció 2,53 GHz-es processzorral és 4 GB-nyi memóriával kerül a boltok polcaira.

Galéria megnyitása

Külön ugyan nem mindenhol emeltük ki, de közös az új konfigurációkban, hogy mindegyik a Mac OSX 10.6-os változatával, azaz előtelepített Snow Leopard operációs rendszerrel kerül forgalomba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére