Shop menü

HASWELL ALAPÚ DELL ULTRABOOKOK ÉRKEZNEK

A Latitude 7000-es sorozatot erősítő újdonságok strapabíró házzal és jó felszereltséggel érkeznek, ami számos opció segítségével tovább javítható.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Haswell alapú Dell ultrabookok érkeznek

A Dell két új ultrabookkal bővítette noteszgép kínálatát, amelyek mindketten a Latitude 7000-es sorozatot erősítik. A kisebbik noteszgép 12,5 colos, nagyobb társa pedig 14 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, kinézetben azonban - a méretkülönbséget leszámítva - tökéletesen egyformák, hiszen ugyanazt a dizájnt követik.

Galéria megnyitása

A Haswell processzorral ellátott Dell ultrabookok mindketten Tri-metal házzal érkeznek, amely ellenáll a mostoha körülményeknek, ami nem is csoda, hisz a MIL-STD-810G tesztet is teljesítette. A két noteszgép közül a 12,5 colos példány a Latitude 12 7000-es sorozatot, a 14 colos változat pedig a Latitude 14 7000-es sorozatot erősíti.

Dell Latitude 12 7000

A Latitude 12 7000-es sorozatban található modell 12,5 colos képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontású LCD kijelzőt alkalmaz. Az alap kijelző helyett a későbbiekben akár Full HD-s, érintő támogatással rendelkező példányt is választhatunk, persze némi felárért. A processzor szerepét a hivatalos weboldalon található leírás szerint egy Core i3-4010U modell tölti be, amely 1,7 GHz-es magórajelen ketyeg, két processzormaggal rendelkezik és egy Intel HD Graphics 4400-as IGP-t is rejt. A leírás alapján Core i5-ös, illetve Core i7-es CPU opciókra is lehet számítani. Rendszermemóriából 1 darab 4 GB-os DDR3L-1600 MHz-es modul jár, az adattároló szerepét pedig egy 128 GB-os SSD meghajtó tölti be. A rendszer természetesen tartalmaz Gigabites Ethernet vezérlőt is, sőt, akár WiMAX, HSPA+, illetve LTE támogatással is felvértezhető. Az opciók között persze Bluetooth és WiFi 802.11n támogatás is szerepel, sőt, az Intel vPro platformja is elérhető. Az új ultrabook HD webkamerával, SmartCard olvasóval, ujjlenyomat-olvasóval és érintés nélküli SmartCard olvasóval egyaránt felszerelhető - ezek persze mind feláras extrák. Billentyűzetből kérhető hagyományos, de van háttérvilágítással ellátott opció is. USB 3.0-s portokból hármat kapunk, a videó kimenetek között pedig egy mini-DisplayPort és egy HDMI port sorakozik.

Galéria megnyitása

A 310 milliméter széles, 20 milliméter vastag és 211 milliméter mély noteszgép háromcellás akkumulátorral 1,36 kilogrammot nyom a mérlegen. Amennyiben szükséges, úgy a háromcellás, 31 wattórás lítium-ion akkumulátor helyett egy négycellás, 42 wattórás példányt is kérhetünk. Az új ultrabook a Dell webáruházában előtelepített Windows 8 Pro operációs rendszerrel együtt 1169 dolláros induló áron érhető el, szállítása pedig augusztus 28-án indulhat meg.

Dell Latitude 14 7000

A második friss ultrabook már 14 colos képátlójú, matt felületű LCD kijelzővel érkezik, ami ugyanúgy 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, mint kisebb képátlójú társa. Persze Full HD opció ebben az esetben is van, méghozzá kétféle: az egyik kínál érintő támogatást, a másik nem. A processzor szerepét ennél a modellnél is ugyanaz a Haswell alapú központi egység tölti be, mint a kisebbik ultrabooknál: egy Core i3-4010U sorozatú modell. A jelek szerint itt is lesz majd Core i5-ös, illetve Core i7-es CPU opció. Rendszermemóriából látszólag ezúttal is 4 GB-nyi jut, az adatok tárolásáról azonban nem 128 GB-os SSD, hanem meglepő módon egy 320 GB-os, 5400 RPM-es HDD gondoskodik. Gigabites Ethernet port ennél a terméknél is rendelkezésre áll, csak úgy, mint az opcionális HSPA+, LTE és WiMAX támogatás.

Galéria megnyitása

A Dell Latitude 14 7000 337 milliméter széles, 21 milliméter vastag és 231,5 milliméter mély, tömege pedig 1,63 kilogramm. Az alap háromcellás lítium-ion akkumulátor 34 wattórás kapacitással bír, de opcionálisan akár négycellás, 45 wattórás egységre is cserélhető. Az új noteszgép szintén elérhető lesz sima, illetve háttérvilágítással ellátott billentyűzettel.

Az újdonság a Dell webáruházában 1049 dolláros induló áron szerepel, szállítása pedig augusztus 28-án indul meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére