Shop menü

HAMAROSAN BOLTOKBAN AZ LG OPTIMUS 4X HD

Az LG Electronics is elkészült végre a saját négymagos okostelefonjával, így már ők is versenyképes alternatívával rendelkeznek a HTC One X-szel és a Galaxy S III-mal szemben. A vállalat elsőként szerette volna útjára indítani a saját megoldását, de némi késésnek hála, csak a harmadik helyet tudták megcsípni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hamarosan boltokban az LG Optimus 4X HD

Az LG Electronics is elkészült a saját négymagos okostelefonjával, így már ők is versenyképes alternatívával rendelkeznek a HTC One X-szel és a Galaxy S III-mal szemben. A vállalat elsőként szerette volna útjára indítani a saját megoldását, de némi késésnek hála csak a harmadik helyet tudták megcsípni.

Az LG számára ez némi presztízsveszteséget jelent, mivel a kétmagos lapkakészletek világát még ők hódították meg először. Elmondásuk szerint viszont ez az eladásokban nem jelent majd gondot, hiszen olyan szorosan érkeztek a gyártók termékei, hogy igazán még egyik készülék sem tett szert nagy előnyre. Persze ez a kijelentés az LG részéről eléggé optimistának hat, de majd meglátjuk mit hoz a jövő.

Galéria megnyitása

Az LG Optimus 4X HD bemutatására még a Mobile World Congressen került sor. A négymagosok körében megszokott 4,7 hüvelykes képátló jellemzi, és az ugyancsak ebben a ligában általános 1GB-os rendszermemóriát kapta. Az Optimus esetében a Tegra 3 négy fő magja 1,5 GHz-es órajelen üzemel, épp mint a One X-ben. A négymagos chipekkel rendelkező telefonok közül ebben van a legnagyobb telep, 2150 mAh-s. A Tegra energiatakarékos magjának, valamint az alacsony fogyasztású AH-IPS megjelenítőnek hála ez elég jó üzemidőt jelenthet a vetélytársakkal szemben. A telefon gyárilag Ice Cream Sandwich operációs rendszerrel a fedélzetén érkezik, a felhasználói felület szerepét pedig az Optimus UI 3.0 tölti majd be.

Az Optimus 4X HD Németországban már a boltok polcain van, de az LG gyors terjeszkedést ígér, a következő szállítmányokból már Hollandiába, Svédországba, az Egyesült Királyságba és Olaszországba is jut, ezt követően pedig a hazai boltok sem maradnak már az új négymagos nélkül. A HTC One X, Galaxy S III és Optimus 4X trióból az LG versenyzője lesz a legolcsóbb. Már a debütálás pillanatában is néhány euróval a taiwani gyártó több hete forgalomban lévő készüléke alatt marad, a legolcsóbb helyeken 490 eurót kérnek érte. Itthon 150 ezer forint körül alakulhat majd az ára.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére