Shop menü

GOOGLE PLACES SEARCH: ÚJABB HASZNOS SZOLGÁLTATÁS

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Google Places Search: újabb hasznos szolgáltatás

A Google szolgáltatásai hónapról-hónapra új funkciókkal bővülnek, így egyre ütőképesebbekké és egyre sokoldalúbbakká válnak. A vállalat nemrégiben bemutatta az instant search funkciót, amely valós időben, már a keresett kifejezés begépelésekor elkezdi megjeleníteni az adott szóhoz vagy kifejezéshez tartozó releváns találatokat, azaz sokkal gyorsabban és sokkal könnyebben megtalálhatjuk, amire kíváncsiak vagyunk. A hatékonyságot növeli, hogy gépelés közben a szolgáltatás automatikusan kiegészíti a szavakat, így ha pár betű után megjelenik a keresett kifejezés, elég csak rákattintani vagy kijelölni azt, nem kell végig beírni. Nos, ezt csak azért említettük meg, mert az alábbi pár sorban tárgyalt friss szolgáltatás, azaz a Places Search esetében elérhető az instant keresés funkció is, igaz, egyelőre csak angol nyelven. Maga a Places Search viszont gyorstesztünk alapján már magyarul is elérhető.

Galéria megnyitása

A Places Search, vagy ha jobban tetszik, a Helykereső szolgáltatás egy olyan megoldás, amelynek segítségével könnyebben megtaláljuk egy adott városban vagy helységben a nevezetességeket, az éttermeket, a különböző látnivalókat és az egyéb helyeket. Amennyiben a Google keresőjébe beírjuk például azt, hogy "éttermek, Szeged", akkor a találati oldalon megjelennek az adott városban található éttermek, pontos címmel és telefonszámmal együtt, a jobb oldalon pedig egy térképet is találunk, amelyen megnézhetjük, hogy az egyes éttermek pontosan hol helyezkednek el. A találatokat betűkkel jelöli a szolgáltatás, a térképen pedig ezek alapján a betűk alapján azonosíthatjuk be, hogy melyik jelölőpont melyik találatot jelöli. A szolgáltatás segítségével természetesen nem csak vendéglátóhelyeket és üzleteket találhatunk meg, hanem nevezetességeket és látnivalókat is. A szolgáltatás segítségével akár egy komplett túrához való információ is könnyedén, gyorsan beszerezhető, és pont ebben rejlik az újítás lényege. Az alábbi találati ablakban például az egri és az Eger környékén elhelyezkedő látnivalókra kapott találatokat láthatjuk.

Ha a keresett  kifejezés beírása után nem találunk releváns találatot, illetve a Google nem ajánlja fel automatikusan a Places Search szolgáltatást, akkor sincs semmi veszve, hisz ilyenkor a bal oldali menüsávból könnyen kiválaszthatjuk a Places feliratú menüpontot és azonnal meg is jelennek a releváns találatok, már ha éppen vannak. A találatok frissességével és pontosságával lehetnek problémák, erre nem árt odafigyelni.

A Google hivatalos blogja szerint a Places Search, azaz a Helykereső szolgáltatás az elkövetkező hetek folyamán válik elérhetővé a felhasználók számára világszerte. Egyes régiókban előbb, míg másokban később élesedik a szolgáltatás, amely összesen 40 nyelven lesz elérhető.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére