Shop menü

GAMER MONITOR 144 HZ-ES KÉPFRISSÍTÉSI RÁTÁVAL

Az ASUS műhelyében egy új, kifejezetten játékosoknak szánt monitor jelent meg, amely szokatlan képfrissítési rátájával hívja fel magára a figyelmet.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Gamer monitor 144 Hz-es képfrissítési rátával
Galéria megnyitása

A VG278HE monitor 27 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással rendelkező TN+Film LCD panelt alkalmaz, amely ezúttal is 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget kínál. A nagy képátló ellenére monitor most is az oly népszerű Full HD natív felbontást használja – ebből már kiderülhetett, hogy a képarány 16:9-es. Az újdonság esetében a TN+Film típusú LCD panel 2 ms-os válaszidő mellett üzemel szürkéből szürkébe történő átmenet esetén. Az Nvidia 3D Vision 2-es támogatással érkező monitor rendhagyónak tekinthető, hiszen nem 120 Hz-es, hanem 144 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemel, ami azért jó, mert a plusz sebesség jóvoltából a játékok futása az eddiginél gördülékenyebbnek tűnik, ami javítja a felhasználói élményt, 3D-ben pedig kevésbé tűnik fel az érzékenyebb szeműeknek is a villódzás. A hírek szerint a monitorhoz külön kell majd megvásárolni az Nvidia második generációs 3D Vision csomagját.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek között egy dual-link DVI, egy D-Sub és egy HDMI port lapul. A 144 Hz-es képfrissítési ráta eléréséhez a dual-link DVI videó bemenetet kell használnunk, a megszokott, 120 Hz-es képfrissítési ráta alkalmazásához elég a HDMI videó bemenet is. A monitor a felsoroltakon kívül még beépített 6W-os sztereó hangszórókkal is rendelkezik.

Az ASUS VG278HE már a jövő héten elrajtolhat, ajánlott végfelhasználói ára pedig 144 900 forint lesz.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére