Shop menü

FRISSÜLT, OKOSABB LETT A GOOGLE HANDWRITE

Okosabb, használhatóbb lett a Google Handwrite, így könnyebb a kézírás alapú keresés funkció használata okostelefonokon, illetve táblákon.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Frissült, okosabb lett a Google Handwrite

A Google Handwrite alkalmazása a tavalyi év folyamán mutatkozott be, méghozzá azzal a céllal, hogy azok a felhasználók, akik a vállalat internetes keresőjét érintőkijelzős eszközökön használják, képernyő-billentyűzet helyett akár kézírással is könnyen, gyorsan beírhassák a keresett kifejezést.

A funkció sok esetben tényleg rendkívül nagyfokú kényelmet jelentett, ám néha bosszúságok forrása is volt, hiszen a speciális karaktereket használó japán, illetve kínai nyelvek esetében nem működött valami hatékonyan, sőt, egyéb nyelvek esetében is előfordult, hogy pontatlanul ismerte fel a szoftver az érintőkijelzőre firkantott kézírást. A Google szoftvermérnökei rengeteg munkaórát fektettek a hibák javításába, aminek meg is lett az eredménye: végre elkészült a Google Handwrite legfrissebb változata, ami nem csak a korábbi hibák javításaival, hanem néhány új funkcióval is rendelkezik.

Galéria megnyitása

A javításoknak köszönhetően a karakterfelismerés mostantól hatékonyabban történik, ami sokak számára lehet jó hír. Korábban az okostelefonok tulajdonosai azt is kifogásolták, hogy az adatbevitelre alkalmazható terület túlságosan kicsi, így az okostelefon amúgy is kis képátlójú érintőkijelzőjét használva meglehetősen nehéz az adott területre hosszabb szavakat, illetve kifejezéseket bezsúfolni, ami rontja a felhasználói élményt és a szoftver működésére is kedvezőtlen hatással van.

 

A fejlesztők a fentiek érdekében új funkciót készítettek: a friss Handwrite mostantól képes azokat a betűket is felismerni, amelyek átfedésben vannak egymással. A friss funkció segítségével a betűket egymásra is írhatják a felhasználók, a szoftver így is felismeri majd a kézírást - remélhetőleg pontosan.

Annak érdekében, hogy a kézírás-felismerés még hatékonyabb lehessen, a felismert karakter mellé legördülő menü is jár, így innen kiválaszthatjuk a korrekt számot, illetve karaktert, amit a szoftver eredetileg hibásan ismert fel - például 2-es helyett Z betű.

Galéria megnyitása

A kínai karakterek beírása is könnyebbé válik: korábban a szoftver egyszerre csak egy kínai írásjegy beírását engedélyezte, mostantól azonban egyszerre több kínai írásjegy feldolgozására is képes, ami jelentősen gyorsítja a "szövegbevitelt".

A Google Handwrite Android alapú, illetve iOS alapú okostelefonkra és táblákra egyaránt elérhető, méghozzá 27 nyelven. Utóbbi linken az Handwrite használatával kapcsolatban is találnak információt az érdeklődők.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére