Shop menü

FIRMWARE FRISSÍTÉSSEL GYORSULNAK A VERTEX 4-ES SSD-K

Az új, egyelőre még csak béta státuszban lévő firmware az írási és az olvasási tempón is javít.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Firmware frissítéssel gyorsulnak a Vertex 4-es SSD-k
Galéria megnyitása

Az OCZ nagyjából két hónappal ezelőtt tette elérhetővé az 1.4RC verziószámot viselő firmware frissítést, amely a Vertex 4-es SSD család tagjait vette célba. Most egy újabb firmware is érkezett, amely még tovább javítja az adatátviteli sebességeket, így a Vertex 4-es SSD-k tulajdonosainak annak ellenére is érdemes lehet kipróbálniuk, hogy a szoftver még csak béta státuszban van.

Galéria megnyitása

Az 1.5-ös béta firmware a tesztek szerint a 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os Vertex 4-es SSD meghajtók esetében 550 MB/s-ról 560 MB/s-ra növeli a maximális olvasási tempót, a maximális írási sebességet pedig átlagosan 6,5%-kal javítja. Írási sebesség tekintetében az új szoftver a 256 GB-os Vertex 4-es SSD meghajtókra gyakorolja a legjelentősebb pozitív hatást: ezeknél az adattárolóknál 10% körüli gyorsulást hoz.

A frissítést az OCZ Tolbox segítségével lehet elvégezni. Akkor, ha az adott SSD 1.4-es vagy újabb szoftverrel rendelkezik, a rajta tárolt adatok megmaradnak, de frissítés előtt ennek ellenére is érdemes adatainkról biztonsági mentést készíteni. Amennyiben az adott Vertex 4-es SSD 1.3-as, illetve 1.4RC firmware-t használ, az adatok mindenképpen elvesznek, így frissítés előtt feltétlenül biztonsági mentést kell készíteni az SSD tartalmáról.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére