Shop menü

EXTRÉMRE SIKEREDETT A XIGMATEK ÚJ PROCESSZORHŰTŐJE

A Xigmatek Orthrus két hűtőtömbbel, fehér LED-es világítással ellátott ventilátorokkal és nem kevesebb, mint hét hőcsővel érkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Extrémre sikeredett a Xigmatek új processzorhűtője

A Xigmatek extravagáns processzorhűtőjét, az Orthrus SD1467-es modellt a hónap elején megrendezett Computex alkalmával már meg lehetett csodálni, ám most végre hivatalosan is elérhetővé vált a termék, így szinte minden szükséges információ napvilágot látott vele kapcsolatban.

Galéria megnyitása

Az Orthrus SD1467 egy rendhagyó dizájnnal érkező processzorhűtő, amely két, egymás felett elhelyezett hűtőtömbbel rendelkezik. A rézből készült hőcsövekre felfűzött, alumínium ötvözetből álló lamellákból összeállított hűtőtömbök párhuzamosak az alaplap síkjával, felettük pedig egy-egy ventilátor teljesít szolgálatot. Az Orthrus SD1467 összesen hét darab hőcsövet alkalmaz, amelyek egyenként hat milliméteres átmérővel büszkélkednek.

Galéria megnyitása

Két hőcső az alul elhelyezett kisebb hűtőtömbhöz igyekszik, a maradék öt pedig a kicsi hűtőtömb felett húzódó nagyméretű hűtőtömbnek adja át az adott processzor által termelt hőt. A hőcsövek minőségi rézből készített talpazaton keresztül veszik át a processzor hőjét.

Galéria megnyitása

A kisebb hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor lapul, amely 2000-es percenkénti fordulatszámmal pörög. Ez a légkeverő maximum 23,83 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális zajszintje pedig 28,7 dB(A) értéket képvisel. A második ventilátor már 140 milliméteres átmérővel rendelkezik és a PWM támogatás jóvoltából a percenkénti 800-as és 1200-as közötti fordulatszám-tartományban dolgozik.

Galéria megnyitása

A nagyméretű ventilátort egy műanyag ház veszi körül, ami a felső hűtőtömb egy részét is eltakarja. A ventilátorlapátok felett rácsos műanyag borítás látható. Ez a légkeverő maximum 79,84 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális zajszintje pedig 35 dB(A). Mind a 80 milliméteres, mind pedig a 140 milliméteres ventilátor FCB (Fluid-Circulative Bearing) csapágyazással érkezik, élettartamuk pedig nagyjából 50 000 üzemórára tehető.

Galéria megnyitása

A Xigmatek új processzorhűtője teljes egészében nézve 146 x 200 x 165 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 875 gramm. A termék 180 wattos hűtőteljesítményt kínál, ventilátorai pedig fehér LED-es világítással és kábelharisnyába bújtatott vezetékekkel érkeznek.

Galéria megnyitása

Az új processzorhűtő hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban jelenleg nem ismert.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére