Shop menü

EX-INTELES VEZETŐ MÉRNÖKÖT ALKALMAZ AZ AMD

Az AMD egy közlemény keretein belül örömmel jelentette be, hogy csapata egy új emberrel bővült, aki a vállalat szerver részlegének alelnöki és vezető technológiai igazgatói posztját fogja betölteni és segít majd abban, hogy a szerverpiacon az üzleti felhasználók számára vonzóbb megoldásokkal tudjon előrukkolni a cég és így a jelenleginél nagyobb piaci részesedéssel legyen jelen az említett szegmensben. Erre bizony szükség is van, elég ha megnézzük az elmúlt negyedév teljesítményét, ami arról árulkodik, hogy a vállalat bizony igen-igen gyengén muzsikál a szerverpiacon.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ex-Inteles vezető mérnököt alkalmaz az AMD

Az AMD egy közlemény keretein belül örömmel jelentette be, hogy csapata egy új emberrel bővült, aki a vállalat szerver részlegének alelnöki és vezető technológiai igazgatói posztját fogja betölteni és segít majd abban, hogy a szerverpiacon az üzleti felhasználók számára vonzóbb megoldásokkal tudjon előrukkolni a cég és így a jelenleginél nagyobb piaci részesedéssel legyen jelen az említett szegmensben. Erre bizony szükség is van, elég ha megnézzük az elmúlt negyedév teljesítményét, ami arról árulkodik, hogy a vállalat bizony igen gyengén muzsikál mostanában a szerverpiacon.

Galéria megnyitása
Hogy ki az, aki a fent említett posztot betöltheti majd? Nos, az AMD egy ex-Intel szakembert szerződtetett, aki 16 évig dolgozott a riválisnál és ezzel együtt igen termékeny mérnöki karriert tudhat eddig maga mögött. Donald Newell az Intel kötelékében vezető mérnöki pozíciót töltött be, amelynek keretén belül a SoC (System-on-Chip) termékekkel kapcsolatos megoldások fejlesztésén munkálkodó csoportot, valamint az adatközpont-hálózatokkal kapcsolatos architektúrák fejlesztéséért felelős csoportot is irányíthatta. A fentieknek köszönhetően Mr. Newell rendkívül sok olyan információval rendelkezik, amelyekre még az Inteles idők alkalmával tehetett szert, így tudásán kívül emiatt is értékes munkaerő lehet az AMD számára.

Newell az Intelnél eltöltött 16 év alatt sokféle területen dolgozott és számos innováció fejlesztésében vett részt, amelyek a SoC és a szerver szegmenseket érintik a különböző mobil eszközökkel kapcsolatos megoldásoktól egészen a felhő alapú rendszerekkel kapcsolatos technológiákig. Newell nevéhez több, mint 20 szabadalom fűződik.

Az AMD-nél a szakember dolga az lesz, hogy az AMD szerver platformokat érintő útitervének megvalósítását irányítsa, valamint végigvigye a platformokat érintő programokat, amelyeknek köszönhetően friss szerverplatformok kerülhetnek forgalomba. Donald Newell a platformok útját a tervezéstől a piacra kerülésig teljes egészében végig kíséri és felügyeli majd. A szakember feladatai között szerepel a világ különböző részein dolgozó, a szerverekkel kapcsolatos fejlesztéseket végző csoportok irányítása, ezzel együtt pedig az is, hogy együttműködjön a szerverek területén dolgozó fejlesztő és tervezőcsoportokkal. Mr. Newell felettese Rick Bergman lesz.

Érdekesség, hogy az AMD május végén szerződtetett egy volt Nvidiás szakembert, aki az AMD Fusion Experience Program vezetéséért felel, így Mr. Newell nem az egyetlen olyan munkaerő, aki korábban az AMD egyik riválisánál dolgozott.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére