Shop menü

EGYSZER KÖSZÖNT MICHAEL THORTON

Nem meglepő módon a SEGA nem adott zöld utat az erős közepesre sikerült kémes RPG, az Alpha Protocol folytatásának, mivel az rosszul teljesített a pénztáraknál.
Csont Szilvia
Csont Szilvia
Egyszer köszönt Michael Thorton

Nem meglepő módon a SEGA nem adott zöld utat az erős közepesre sikerült kémes RPG, az Alpha Protocol folytatásának, mivel az rosszul teljesített a pénztáraknál. A SEGA West elnöke Mike Hayes egyenesen megmondta mi a helyzet, nem kertelt: "A játék nem úgy fogyott, ahogy vártuk, így nem csinálunk hozzá folytatást."

Az Obsidian első saját projektje direkt azért csúszott, hogy konkurenciától mentes időszakban jöjjön ki, az idei esetleges vetélytársként felmerülő szerepjátékok hónapokkal megelőzték (Mass Effect 2 - január, Final Fantasy XIII - március). A játék sajnos így is megszenvedett, pedig nem lett rossz, de nem is éppen az év játéka. Hayes szerint az Alpha Protocol jó játék, egyenesen briliáns koncepcióval. A probléma az volt, hogy a szerepjátékoknak sokkal nagyobbat kell villantania ahhoz, hogy hasonló sikereket érjenek el, mint egy más kategóriából származó hasonló minőségű produktumnak. Erre még az is rátesz egy lapáttal, hogy egy RPG mindig viszonylag nagy projekt és többe kerül megcsinálni.

Az Obsidian jelenleg futó projektjei a Fallout: New Vegas a Bethesdának és a Dungeon Siege 3 a Square Enixnek. Azért reméljük, hogy nem megy el a kedvük attól, hogy újabb saját játékkal próbálkozzanak, mert van bennük tehetség és fantázia, csak valami mindig hibázik a dolgaikban. Mások játékainak folytatásánál legtöbbször őrült határidőkkel szorítják szegényeket (ld. Kotor2 -> 1 év), a sajátjuknál meg érezhetően korlátozott erőforrásokból dolgoztak.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére