Shop menü

EGY ULTRABOOK ÉS EGY KÉT CPU-S NOTESZ A LENOVÓTÓL

A Lenovo a CES-en felállított standján sok-sok érdekességről rántja majd le a leplet a következő hét folyamán. Most némi betekintést nyerhetünk abba, hogy a gyártó milyen termékekkel készül, igaz, az újdonságokkal kapcsolatban egyelőre igen szűkszavú a vállalat, már ami a specifikációkat illeti, de ez végül is érthető.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Egy ultrabook és egy két CPU-s notesz a Lenovótól

A Lenovo a CES-en felállított standján sok-sok érdekességről rántja majd le a leplet a következő hét folyamán. Most némi betekintést nyerhetünk abba, hogy a gyártó milyen termékekkel készül, igaz, az újdonságokkal kapcsolatban egyelőre igen szűkszavú a vállalat, de ez érthető, kell némi puskapor a jövő hétre is.

ThinkPad T430u

Galéria megnyitása

A kínálatban először is találunk egy ultrabookot, amely a ThinkPad T430u típusjelzést viseli. A 14 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott újdonság kifejezetten az üzleti felhasználókat veszi célba, de ennek ellenére Optimus opciót is kínál. A kecses újdonság esetében az adatok tárolásáról SSD meghajtó, illetve akár 1 TB-nyi adattároló kapacitást biztosító merevlemez is gondoskodhat. Az újdonság az információk szerint már az Intel Ivy Bridge processzorai köré épülhet, ezt erősíti az a tény is, hogy a gép majd csak valamikor az idei év harmadik negyedévében jelenik meg..

Galéria megnyitása

A gyártó sajnos a noteszgép házában lapuló hardver specifikációival kapcsolatban többet nem árult el, azt viszont elmondta, hogy a T430u háza nagyjából 2 centiméter vastag lesz. A termék várhatóan 1,8 kilogramm körüli súllyal rendelkezik majd, egyetlen akkumulátortöltéssel pedig hatórányi üzemidővel ajándékoz meg minket.

Galéria megnyitása

A ThinkPad T430u sajnos csak az idei év harmadik negyedévében tűnhet majd fel az üzletek polcain, induló ára pedig 849 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

ThinkPad Hybrid X1

Az X1 egy igazi különlegesség. A 13,3 colos képátlójú, Gorilla Glass üvegréteggel is felszerelt LCD kijelzővel érkező notesz fentebb említett társánál sokkal kecsesebb lesz, hiszen háza már csak 1,525 centiméteres vastagsággal bír. Persze nem ez a legérdekesebb extra, hanem az, hogy két processzort rejt a gépház.

 

A „fő” processzor szerepét Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es központi egységre bízhatjuk, de rajta kívül egy, a Qualcomm műhelyében készült kétmagos, ARM alapú SoC is jelen lesz a konfigurációban. A Qualcomm chip 16 GB-nyi dedikált tárhelyhez fér hozzá és egyedi, Linux alapú operációs rendszert futtat. A SoC segítségével különböző multimédiás tartalmak megtekintésére nyílik majd mód, de emellett a rendszer webböngészésre is lehetőséget ad. A két rendszer között egyetlen gombnyomással válthatnak majd a felhasználók. A processzorok ugyanazt az akkumulátort használják. Ha már az akkumulátornál tartunk: a Lenovo állítása szerint a terméknél alkalmazott akkumulátor lemerülés esetén a 80%-os töltöttségi szintet harminc perc leforgása alatt eléri, azaz gyorsan töltődik.

A Thinkpad Hybrid X1 az idei év második negyedévében jelenik meg az üzletek polcain és a jelek szerint sajnos nem lesz olcsó, de ezen kár is meglepődni. A különlegesség alapára 1599 dollárról indul, ami elsőre soknak tűnik, hiszen ezért az összegért nyugodtan vehetünk külön egy ultrabookot és egy tábla PC-t is.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére