Shop menü

EGY "NÉMA" ÉS EGY BRUTÁLISAN ERŐS RADEON ÉRKEZIK

A Gigabyte egy passzív HD5770-est rakott le az asztalra, míg az XFX egy igazi erőművet.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Egy "néma" és egy brutálisan erős Radeon érkezik

[bold]"Csend a lelke mindennek": Gigabyte Radeon HD 5770 passzív hűtéssel

[/bold]

A Gigabyte egy újabb Radon HD 5700-as sorozatú videokártyát készített, amely teljes egészében egyedi dizájnra épül, kezdve a nyomtatott áramköri laptól egészen az alkatrészek hűtéséért felelős megoldásig. A Gigabyte szokás szerint két unciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lapot használt a termék elkészítésénél, amely mind a hűtés, mind pedig a stabil tápellátás szempontjából jól jön.

Galéria megnyitása

A gyártó minőségi alkatrészeket használt az újdonság építésénél. A hatalmas méretű, az egész kártyát lefedő passzív hűtő alatt egy 40 nm-es csíkszélességgel készült Juniper GPU lapul, amely 800 darab stream processzorral érkezik és a referenciának megfelelően 850 MHz-es órajelen ketyeg. A GPU 128-bites adatsínen keresztül tartja a kapcsolatot az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával, a chipek effektív órajele pedig  4800 MHz-es. Az újdonság DirectX 11-es, ATI Eyefinity, ATI Stream és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkezik, utóbbinak köszönhetően ebből a kártyából akár hármat is egymás mellé rakhatunk egy rendszeren belül, csak legyen melléjük megfelelően szellőző házunk is.

Galéria megnyitása

A passzív hűtő négy darab, egyenként 6 mm-es átmérővel rendelkező, rézből készült hőcsővel bír, amelyek hatékonyan és gyorsan továbbítják a GPU által termelt hőt az alumínium lamellákkal sűrűn teleaggatott tömbhöz, amely nem csak a kártya elején foglal helyet, hanem kis mértékben a kártya hátuljára is átnyúlik. Kimenetek tekintetében a Gigabyte egy DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozóval vértezte fel a Radeon HD 5770 Silent Cell névre keresztelt újdonságot.

A friss videokártya hamarosan az üzletek polcaira kerül, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

[bold]XFX Radeon HD 5970 Black Edition Limited: nem kispályások játékszere.

[/bold]

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása

A Gigabyte passzív hűtéssel ellátott Radeon HD 5770-es újdonsága mellett egy másik friss termékről is érkeztek hírek, ami nem más, mint a korábban már bemutatott XFX csúcskártya, amely Radeon HD 5970 Black Limited Edition névre hallgat. A különleges Radeon HD 5970-es modell gyárilag megemelt órajelekkel, vagyis tuningolva érkezik egy igen különleges, túlzás nélkül exkluzívnak is mondható díszcsomagolásban.

Galéria megnyitása

A különlegességből a korábbi hírek alapján csak 1000-1500 darab készülhet, így tulajdonképpen egy limitált példányszámban forgalomba kerülő méregdrága csúcskártyát üdvözölhetünk az XFX újdonságának személyében. Ahogy az a Radeon HD 5970-es megoldásoknál lenni szokott, a videokártyán ezúttal is két darab 40 nm-es csíkszélességgel készülő Cypress GPU lapul a komoly kétslotos hűtő alatt, így a rendszer 2 x 1600 darab stream processzorral és 2 x 256-bites memória interfésszel gazdálkodhat. A grafikus processzorok magórajele 850 MHz-es, míg a 4 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória 4800 MHz-es effektív órajelen üzemel, így az új kártya ugyanúgy az 5870-es órajelein megy, mint az Asus ARES-e és a Sapphire 4GB-os 5970-ese.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A kártyához egy különleges, fegyver alakú hordtáskát, valamint nem kevesebb, mint hat videókimenet-átalakítót kapunk, hogy a hat darab mini-DisplayPort kimenetre akkor is kapcsolhassunk megjelenítőt, ha egyetlen DisplayPorttal ellátott LCD monitorral sem rendelkezünk. Amennyiben az ütős kis csomag felkeltette az érdeklődésünket, már készíthetjük is a megtakarításainkat: a különleges, két GPU-val ellátott, tuningolt XFX Radeon HD 5970 Black Edition Limited modellért 1200 dollárnak megfelelő összeget kell letennünk az asztalra.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére