Shop menü

CES 2013: HASWELL GT3 VS. GEFORCE GT 650M

Az Intel megmutatta, mire képes a mobil Haswell APU GT3-as IGP-je egy GeForce GTX 650M típusú mobil videokártyával szemben.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
CES 2013: Haswell GT3 vs. GeForce GT 650M

Az idei CES alkalmával asztali Haswell APU egységekkel, illetve a hozzájuk tartozó alaplapokkal nem igazán találkozhattunk, de mobil Haswell APU-t azért hozott magával az Intel.

A vállalat mérnökei a show alkalmával egy érdekes bemutatót is tartottak. A Haswell APU egy különleges példány volt, ugyanis a legerősebb, GT3-as sorozatú Intel HD Graphics videó vezérlő teljesített benne szolgálatot, méghozzá némi beágyazott memória kíséretében. A négy processzormaggal rendelkező Haswell APU egység egy fejlesztői mobil alaplapban kapott helyet, az egész szettet pedig egy asztali számítógépházba pakolták a vállalat mérnökei.

Galéria megnyitása

A bemutató csúcspontja az volt, amikor a fentebb említett konfigurációt egy ASUS UX15-ös noteszgéppel összeeresztették, hogy kiderüljön: vajon a mobil Haswell APU GT3-as integrált videó vezérlője mire képes a GeForce GT 650M (384 shader)  típusú mobil videokártyával szemben?

A számítógépház persze ne tévesszen meg senkit: a lentebb látható teljesítményt kínáló rendszert gond nélkül bele lehet majd zsúfolni egy akkora noteszgépházba, mint amekkorát az ASUS UX15-ös modellje is alkalmaz.

Galéria megnyitása

A teszt alkalmával a népszerű Dirt 3-at hívták segítségül, méghozzá 1080p-s felbontás és magas minőségi beállítás alkalmazása mellett - a Vsync és az élsimítás ki volt kapcsolva. A tesztből nem derül ki, hogy egyik, illetve másik rendszer pontosan mekkora sebesség mellett futtatja a játékot, így csak arra hagyatkozhatunk, hogy a két kijelzőn futó játék sebessége szemre nagyjából hasonló szinten helyezkedik el. Az AnandTech munkatársai egyébként a demó után ellenőrizték a két rendszer beállításait: valóban azonosak voltak.

 

Sajnos az nem derült ki, hogy a szóban forgó Haswell APU egység pontosan milyen órajelen üzemelt, illetve pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezett.

Az Intel annak érdekében, hogy bizonyítsa, a Haswell APU GT3-as IGP-vel ellátott példányai noteszgép méretben is tökéletesen használhatóak, egy noteszgép formátumú tesztrendszert is bemutatott, amelyen a Call of Duty: Black Ops 2 futott.

Galéria megnyitása

A Haswell APU GT3-as IGP-je összességében remekül vizsgázott és arra is rávilágított, hogy megjelenésével a vékony noteszgépek is új lendületet kaphatnak. Egy  Haswell APU remek választás lehet majd például egy 13 colos képátlójú, Retina kijelzőt alkalmazó MacBook Pro noteszgépbe, illetve egyéb olyan noteszgépekbe is, amelyek formátumuk miatt nem alkalmazhatnak külön mobil videokártyát.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére