Shop menü

BLESZINSKINEK NEM TETSZIK A MICROSOFT VISSZAFORDULÁSA

CliffyB szerint valamit kezdeni kellett volna a használt játékok piacával, de a Microsoft megoldása sem volt teljesen jó.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Bleszinskinek nem tetszik a Microsoft visszafordulása

Cliff Bleszinski egy hosszú blogposztban fejtette ki, miért nem jó az iparágnak a jelenlegi helyzet, és miért hatalmas probléma, hogy a Microsoft ejtette eredeti terveit. Menet közben eléggé ekézi a háborgó internetes közösségeket, amiért azok "nem tudnak 10 centinél távolabb látni az orruknál, és gondosan elemezni a kialakult helyzetet".

Bleszinski elmondta, a mai napig emlékszik a Gears of War 3 launch partyjára. Miután az esemény után hazaérkezett, elkezdték elárasztani a Twittert olyan fotók, melyek a GameStop hirdetéseit mutatták, amin az állt, hogy ha november 6-ig visszaváltják a játékot a vásárlók, akkor több pénzt kapnak vissza, mint egyébként.

Bleszinski jogosan lett ideges: éveket dolgoztak a játékon, és nagyon sok munka volt benne, hogy a játékos a lemezt minél tovább a meghajtóban tartsa, és ne cserélje vissza. Persze a GameStop sok játékosnak segít is, hiszen így a gyorsan visszaváltott címeket mások olcsóbban meg tudják kapni. Bleszinski erre Chris Rocktól hozott egy idézetet: "Igen, ő a nagybácsi, aki ugyan fizette az egyetemedet, viszont molesztált."

Szóval mi lesz most, hogy az Xbox One és a PlayStation 4 gyakorlatilag visszakerült ugyanarra a játékmezőre? Bleszinskinek erre is van jóslata: "A digitális terjesztésre átállás továbbra is meg fog történni, de lassabb lesz. Több DLC fog készülni a játékokhoz, és több mikrotranzakciós lehetőséggel találkozunk majd. Reméljük, hogy az azonnali digitális letöltések olcsóbbak lesznek, és szerintem lesznek bennük olyan extrák, amiknek köszönhetően a megfelelő internetkapcsolattal rendelkező vásárlók ellenállhatatlannak találják majd a lemezes verzióban szemben."

A játékfejlesztő legenda szerint ugyanakkora a Microsoft sok mindent rosszul csinált. Motiválnia kellett volna a játékosokat a digitális átállás felé, létrehozni a saját kereskedési rendszerüket, ahol több pénzt ajánlottak volna a használt játékokért, mint a GameStop, és olcsóbban adták volna el, mint a GameStop. "Egy Netflix-szerű levelezési rendszer kellett volna, és mindenki boldogan élne, ehelyett viszont bűnözőknek állították be a játékosokat".

"Évek múlva a főiskolák kommunikációs óráin a lehető legrosszabb példaként fog előkerülni a Microsoft és az E3-as kommunikációja. Be kell látni, hogy a 24 óránkénti ellenőrzés elég nagy marhaság volt. A vásárlók egy mérföldről megérzik, ha gyereknek nézik őket, és be akarnak nézni a hálószobájukba bizonyos időközönként, hogy nem csinálnak-e valami rosszaságot."

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére