Shop menü

AZ APPLE JAVÍTOTTA AZ ALKALMAZÁS-ÖSSZEOMLÁST OKOZÓ HIBÁT

Az elmúlt nap folyamán sok iOS és Mac felhasználónak okozott kellemetlen perceket egy hiba, amit azóta javított az Apple.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az Apple javította az alkalmazás-összeomlást okozó hibát

A tegnapi nap folyamán meglehetősen érdekes hibajelenség ütötte fel a fejét: a felhasználók azt tapasztalhatták – legyen szó Macesek-ről, vagy az iOS alapú mobil eszközök tulajdonosairól – hogy egy-egy alkalmazás a frissítését követően elindulás után egyszerűen összeomlik. A problémát az adott app törlése és újratelepítése sem oldotta meg.

A hibát elsőként Marco Arment, az Instapaper fejlesztője tette szóvá, aki nem csak az Apple illetékesei, hanem a média figyelmét is felhívta a kínos esetre. A fejlesztőhöz rengeteg vásárlói panasz érkezett – ezután figyelt fel a problémára. A kellemetlenség egyébként olyan neves alkalmazásokat is érintett, mint az Angry Birds Space, a Yahoo! Search, a Google Reader és persze az Instapaper-t is. A hibajelenség összesen legalább 115 fejlesztő alkalmazásait érintette.

Az Apple illetékesei pár órányi vizsgálódás után megtalálták a hiba okát: egy szerver, amely DRM kódokat generál, hibásan üzemelt. A problémát azóta már sikerült kijavítani, így az Apple arra kéri a felhasználókat, hogy minden érintett törölje, majd töltse le és telepítse újra azokat az appokat, amelyek indítás után összeomlanak. Ez megoldja a problémát.

A vállalat természetesen már a fejlesztőket is tájékoztatta a hibajelenségről.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére