Shop menü

AZ AMD ÚTJÁRA ENGEDTE A RADEON HD 7730-AT (KÉPEK ÉS TESZTEK)

Eddig nem sokat hallottunk róla, és nem is fog nagy port kavarni, de az olcsóbb PC-k kedvelt lakója lehet.
Pintér Gábor
Pintér Gábor
Az AMD útjára engedte a Radeon HD 7730-at (képek és tesztek)

Az AMD szép csendben egy új Radeon modell piacra dobása mellett döntött, amivel a célja a Radeon HD 7670 és a Radeon HD 7750 közötti rés kitöltése mind az árat, mind a teljesítményt tekintve.

Galéria megnyitása

A Radeon HD 7700 sorozat legújabb tagjának neve HD 7730. A fedélzeten szolgáló GPU a HD7750-7770-ről már ismert 28nm-es Cape Verde, amiben ebben az esetben 448 stream processzor lesz aktív. A mag 28 TMU-val és 16 ROP-pal gazdálkodhat, segítségére pedig 1 GB-nyi GDDR5-ös memória lesz 128-bit buszon csatolva.

Galéria megnyitása

Az MSI gondozásában bemutatkozó HD 7730 ezekben az órákban debütál a kínai üzletekben, ami egyet jelent azzal, hogy a gyártó nem csak az OEM csatornákon, hanem bolti kínálatban is szeretné versenyeztetni az friss alsó-középkategóriás egységet. Az MSI kártyáján a GPU 800 MHz-es üzemfrekvencián dolgozik, míg a RAM-ok 1125 MHz-re vannak beállítva, ami 4,50 GHz-es effektív órajelet eredményez.

Galéria megnyitása

Az még nem teljesen egyértelmű, hogy a HD 7730 egy globálisan elérhető megoldás lesz-e, vagy csak az ázsiai piacokon kívánják-e versenyeztetni, mindenesetre az MSI kiadásán szereplő matricák tajvani illetőségű forgalmazóktól származnak. A várható vételár egyelőre nem ismert, de az első tesztek máris elérhetőek. Egy kellemes árazással a HD 7730 akár itthon is kedvelt kártya lehetne, reméljük, idővel hozzánk is megérkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére