Shop menü

APRÓK NAGYBAN – 05.03.

Eternal Darkness folytatás készül, még idén megjelenik a South Park RPG, Batgirl DLC az Injustice-hoz, nem lesz Zone of the Enders 3...
Domján Gábor
Domján Gábor
Aprók nagyban – 05.03.

Zone of the Enders folytatás felfüggesztve

A PlayStation 2-es éra sokak által kedvelt alkotásai voltak a Zone of the Enders játékok, így nem meglepő, hogy tavaly egy modernizált, HD változat is megjelent belőlük, melyet pozitívan fogadtak a rajongók. Ami viszont igazán felcsigázta a kedélyeket, az Hideo Kojimának, a sorozat atyjának egyik nyilatkozata volt, aki bejelentette, hogy csapatával elkészítik a széria következő epizódját. Nos, a legújabb fejlemények szerint ebből egy darabig nem lesz semmi, ugyanis Kojima elmondása szerint a projekten dolgozó csapatot feloszlatták, és más feladatokat adtak a tagoknak. A japán fejlesztőlegenda ugyanis nem volt megelégedve a HD-s változat minőségével, szerinte az csalódást okozott a régi rajongóknak (ezzel azért lehetne vitatkozni), és ezáltal kárt okozott a széria renoméjában. Egyelőre nem tudni, mikor veszik elő újra ezt az ötletet, reméljük elég sokan rágják majd Kojima fülét a folytatással kapcsolatban, és előbb utóbb elkészül a Zone of the Enders 3.

Zone of the Enders HD - nem lett elég jó?

Készülőben az Eternal Darkness szellemi örököse?

Ma már talán kevesen emlékeznek rá, de 2002-ben GameCube-ra megjelent minden idők egyik legjobb túlélő-horrorja, az Eternal Darkness. A játék több szempontból is zseniális volt, ennek ellenére folytatás sosem készült hozzá. Ám a mai napon feltűnt egy reménysugár, ugyanis az IGN oldalára felkerült egy hangulatos teaser videó a Shadows of the Eternals-ról, melynek fejlesztésében információink szerint részt vesz az Eternal Darkness egyik atyja, Denis Dyack is. A videó szerint a fejlesztők közösségi finanszírozás útján kívánnak pénzt szerezni a projekthez, mely a tervek szerint május 6-án indul.

Ingyen játék a Civilization sorozat készítőitől iOS-re

Bár Sid Meier és csapata jelenleg gőzerővel a Civilization V kiegészítőjén és az X-Com: Enemy Unknown foltozgatásán dolgoznak, „unalmas óráikban” összedobtak egy apró, de ígéretesnek tűnő játékot. Az iOS platformokon ingyenesen elérhető Haunted Hollow-ban gonosz lényekkel benépesített házakat, katakombákat kell építenünk, hogy aztán a szörnyeket rászabadítsuk a lakosságra. A játéknak van többjátékos módja is, melyben más gonosz nagyurakkal kell megküzdenünk. A hivatalos videó alapján egy kellemes kinézetű és érdekes programról van szó, az Apple termékek tulajdonosai bizonyára jól fognak szórakozni vele.

World of Tanks Blitz – érintőképernyővel is király lesz

A World of Tanks jelenleg az egyik legsikeresebb ingyenes MMO a PC-s piacon, így nem meglepő, hogy a fejlesztők szeretnék más platformokra is elhozni azt. Ennek érdekében álltak neki a Wargaming tagjai a World of Tanks Blitz elkészítésének. A legújabb fejlesztői videóból megtudhattuk, hogy mivel a program érintőképernyős gépekre (Android, iOS) fog megjelenni, a fejlesztők kissé leegyszerűsítik a játék irányítását, de ettől függetlenül a taktikai lehetőségek sokasága meg fog maradni. Emellett a jelenlegi trendeknek megfelelően helyet kap majd benne számos közösségi funkció, fokozva a többjátékos élményt.

Remélhetőleg táblagépen is jó lesz az új World of Tanks

Sínen van a South Park: The Stick of Truth

A sajtó szerint is ígéretesnek tűnő South Park szerepjátékról már egy ideje semmilyen hírt nem lehetett hallani, pedig a THQ bezárásakor nem kisebb cég, mint a Ubisoft vásárolta meg a kiadás jogait. Az Obsidian berkeiben készülő RPG azonban „jól” van, tudtuk meg a Ubisoft közleményéből. Bár a fejlesztésről nem kaptunk új információt, annyit elárultak, hogy továbbra is 2013-as megjelenés szerepel a francia óriáskiadó terveiben.

Megvan az egymilliomodik Defiance felhasználó

Bár a címben szereplő MMO minősége bőven hagy kívánnivalót maga után, az online szerepjátékosok egy jelentős részét ez nem igazán érdekli, hiszen már egymillió felhasználói fiókot regisztráltak a programhoz. A fejlesztő Trion World nyilatkozata szerint a játékosok április 2-a óta 500 millió Hellbugot irtottak ki és több mint 50 millió mérföldet vezettek a Bay Arenaban. A nagy kérdés, hogy mennyi marad meg ebből a felhasználói bázisból az elkövetkező hónapokban.

Egymillió felhasználó nem kis teljesítmény

Batgirl DLC az Injustice-hoz?

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, egy szemfüles felhasználó észrevette, hogy az Xbox Live online piacán egy rövid időre feltűnt az említett karakter az Injustice című játék DLC-i között. A NetherRealm Studios jól sikerült alkotásához megvásárolható Season Pass négy letölthető karaktert fog tartalmazni, melyek közül az első Lobo, az idegen fejvadász lesz. Lehet, hogy Batgirl a második?

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére