Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 2013.10.15.

Jövőre csúszik a Watch Dogs megjelenése, korábban jön az Assassin's Creed 4, mókás élőszereplős reklámot kapott a PlayStation 4, és itt a The Last of US DLC is...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 2013.10.15.

Ma érkezik a Metro: Last Light új DLC-je

A Chronicles Pack néven futó DLC igen érdekesnek tűnik, ugyanis három teljesen új egyjátékos küldetést tartalmaz, melyekben a játék fontosabb karaktereit irányítjuk majd - ők Pavel, Khan, Ulman és Anna. Továbbá ebben a csomagban mutatkozik be a korábban már általunk is ismertetett Multi Barreled Bicycle Shotgun, melyet egy rajongó tervezett, a 4A Gamesnek pedig annyira megtetszett, hogy be is rakta a játékba. A DLC 4,99 euróval vékonyítja pénztárcánkat.

Angry Birds Go - videón a mérges madaras autóverseny

Még mielőtt azonban erről beszélnénk, érdemes megemlíteni, hogy az Angry Birds Trilogy holnaptól elérhető lesz PS Vitára a PSN Store-on keresztül, 39,99 eurós áron.

Tehát, az Angry Birds Go. Ahogy az a videóból is kiderül, a sorozatra jellemző rendkívül mókás, aranyos tálalásban készülő kartos játékról van szó, amely december 11-én jelenik majd meg. Maga a játék ingyenesen letölthető lesz, karaktereket pedig külön vásárolhatunk majd hozzá.

Felhőből frissül és erősödik majd az Xbox One

A Microsoft nem győzi eléggé hangsúlyozni a "felhő erejét", s most Phil Harrison sem kerülte a témát, mikor a konzol frissítéséről beszélt. "Úgy tudunk frissek maradni a piacon, és úgy tudjuk terjeszteni a fejlesztők körüli ökoszisztémát, hogy folyamatosan új lehetőségekkel jelenünk meg. Az Xbox One-ra pedig a felhő erejével tudunk frissítéseket hozni, új lehetőségeket betenni, extra funkciókkal ellátni a konzolt, és növelni a teljesítményt idővel. Ezért úgy gondolom, ez a platform hosszú ideig friss tud majd maradni."

Harrison meg van győződve arról, hogy a világ nagy sebességgel halad a digitális terjesztés teljes uralma elé: "A világ hamarosan igazán digitális lesz. Az Xbox One-nal azonban helyes módon megadtuk a választási lehetőséget a vásárlóinknak: lemezen is fogyaszthatják a játékokat, és élvezhetik ennek előnyeit. Vagy megvehetik ezeket digitálisan is, hiszen a következő generációban minden játékunk egyszerre fog megjelenni online és fizikálisan is."

Előzetesen a The Last of Us Abandoned Territories DLC

Ma érkezik az 1.05-ös frissítéssel együtt az Abandoned Territories pályacsomag a The Last of Ushoz, amivel a multiplayer szekció bővül ki jelentősen. A készítők egy single player DLC-t is terveznek december környékére, később pedig még egy többjátékos kiegészítőt kapnak majd a rajongók.

Nem érinti Shepardot a Mass Effect 4 története

"Nem mehetek részletekbe, de megállapodtunk, hogy egy olyan történetet írunk, ami egyáltalán nem érinti a Shepard körüli eseményeket." - válaszolta a sztorival kapcsolatos kérdésre Mac Walters, a harmadik rész írója. "Ezt már az elején eldöntöttük, de a legfontosabb, hogy továbbra is Mass Effectnek kell érződnie legbelül, ebből nem engedhetünk, nem tűnhet úgy, hogy ez csak egy spinoff. Meg kell oldanunk Shepard, és a köré gyűlt karakterek nélkül"

Walters érintette a Mass Effect 3 lezárását is. Eltelt majdnem egy év a játék megjelenése óta, és leülepedtek a kedélyek, visszatekintve pedig az író is úgy látja, hogy az Extended Cut kiadásával orvosolták a felmerülő problémákat, most pedig már nyilván nem nyúlnak bele semmibe. Walters ugyanakkor megemlíti, sokaknak tetszett a befejezés, és sokan keresték meg azzal különböző eseményeken, hogy elmondják róla véleményüket. "Sokan azt mondták, hogy szívszaggató volt, helyénvaló volt, és szerethető volt. Szerintem ezért sikerült jól. Nem volt választás, valaki számára helyesnek érződött a befejezés, valakinek semleges maradt, valaki viszont utálta. Visszatekintve sem gondolom úgy, hogy bármit változtatnánk rajta, de jó lecke volt, az biztos."

Tologatja a megjelenéseket a Ubisoft

Előrébb jött az Assassin's Creed 4

A kiadó bejelentette, hogy a korábbi november 1-es dátum helyett már október 29-én megjelenik világszerte az Assassin's Creed 4 - azonban csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. A next-gen konzolokra, PC-re és Wii U-ra továbbra is november 22-én érkezik az anyag. Ennek örömére kaptunk egy új előzetest is:

Jövőre tolódik a Watch Dogs, és késik a The Crew

A novemberi megjelenés helyett csak 2014 tavaszán érkezik a Watch Dogs, minden konzolra és PC-re. A Ubisoft hivatalos magyarázata szerint egyértelműen egy olyan játékot akarnak készíteni, mely igazán következő generációs, így nem engedhetnek a minőségből, és kénytelenek kicsivel tovább dolgozni a játékon. Az extra pár hónapot főleg finomhangolásra, és polírozásra fogják fordítani, minden rajongótól megértést kérnek.

Ezzel párhuzamosan a korábban 2014 elejére datált The Crew sem érkezik meg időben. Az Ivory Tower által készített nyitott világú autós játékot most már a 2014-2015-ös pénzügyi évre lőtte be a kiadó, ami azt jelenti, hogy 2014 áprilisa előtt semmiképp sem jelenik meg.

Ezek következtében a Ubisoft módosította pénzügyi előrejelzéseit is: míg korábban a jelenlegi üzleti évre 1,420 milliárd euró bevételt vártak, most már csak körülbelül 1 milliárd euróra számítanak.

Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója kiemelte, céljuk a következő generáció megnyerése. Ehhez olyan fontos franchise-okat építenek fel, mint a Watch Dogs és a The Crew, és csak úgy tudnak nekivágni a küldetésnek, ha mindkettő csúcsminőségű.

PlayStation 4 - egy tökéletes nap

Az Egyesült Államokban főműsoridőben ment le a lent látható új PlayStation 4-reklám, mely a korábban megkezdett Greatness Awaits vonalat viszi tovább. Rég jött már ki olyan előzetes, amely ennyire elkapta volna a közös játék, és úgy egyáltalán, a gamer életérzés lényegét, mindezt némi humorral és iróniával átszőve.

Ezzel párhuzamosan elindult a Greatness Awaits weboldal is, ahol minden felhasználó hozzátehet ahhoz, hogy tényleg valami nagy dolog süljön ki ebből az egészből.

Végre angol előzetesen a Tales of Xillia 2

Habár az első rész éppen csak pár hónapja jelent meg nyugaton, a Namco Bandai már a következő epizódra készül, főleg a lokalizációval. Ennek előszele az első angol nyelvű előzetes, melyben bemutatkozik a Tales of Xillia 2 főhőse, Ludger, és némi képet kaphatunk a világról is, amiben helyt kell állnia.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére