Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 2013.10.14.

Cyberpunk 2077 next-gen konzolokra is, ízléses szexjelenetek a Dragon Age: Inquisitionben, kezdődik a Nosgoth alfatesztje, újfajta achievementek Xbox One-on...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 2013.10.14.

8 perc játékmeneten a Lightning Returns: Final Fantasy 13

Ezúttal a Wildlands néven futó területre kalandozunk el a Lightning Returns: Final Fantasy 13-mal, amely egyébként februárban jelenik meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.

Jöhetne mobilra a Final Fantasy VII, csak sokat foglalna

Gyakorlatilag évek óta mindenki arra vár, mikor újítja már fel a Square Enix a legendás Final Fantasy VII-et - főleg, hogy a korábbi részek már elkészültek mobilos platformokra. Most a sorozat producere, Takashi Tokita elmondta, hogy technikai akadálya nem nagyon van a dolognak, csak annyi a baj, hogy túl sok helyet foglalna a játék. "Több, mint egy gigabájtot foglal. Szóval az embereknek várniuk kell egy kicsit." - mondta Tokita, és lássuk be, kicsit furcsa ezt hallani, hiszen jelenleg is számos olyan játék található mind az Android, mind pedig az iOS online boltjában, melyek többet nyomnak egy gigabájtnál.

Így káromkodik Trevor egy GTA-rajongóra

Pontosabban a Trevort alakító színész, Steven Ogg, akit a New York-i Comic-Conon kért meg az egyik rajongója, hogy káromkodjon már neki egy kicsit Trevor stílusában. A végeredmény eléggé ütős lett.

Xbox One - a barátlista

A Microsoft egy új előzetessel lepett meg minket, mely bevezet a felújított barátlista rejtelmeibe. A megtekintett profilokon láthatjuk a feltöltött videókat, a követéseket, az achievementeket, a reputációt és még számos más infót, de különböző tagekkel is elláthatjuk a barátainkat, így később gyorsabban rájuk találhatunk - elvégre most már gyakorlatilag nem lesz limitálva a felvehető kapcsolatok száma. Oké, valójában 1000 főt vehetünk fel első körben, de nem valószínű, hogy ezt bárki hamar eléri majd.

Major Nelson ezen kívül megerősítette, hogy kétféle achievement lesz az Xbox One-on. Az achievementek nagyjából olyanok lesznek, mint most Xbox 360-on, melléjük pedig bejönnek az időalapú kihívások. Ezek csak bizonyos ideig lesznek elérhetőek, és a közösség munkájára lesz szükség ahhoz, hogy teljesítsük őket. Tehát például megjelenik egy játék, majd feltűnik a kihívás, hogy egy hétvége alatt szedjen össze benne a közösség X számú cuccot. Ha sikerül, akkor mindenki, aki részt vett a kihívásban, achievementet kap.

Jövő héten kezdődik a Nosgoth alfatesztje

Legalábbis néhány régióban. Dániában, Finnországban, Svédországban, Norvégiában és Hollandiában már holnaptól elkezdik kiértesíteni a szerencsés nyerteseket a Square Enix jóemberei. A kiadó egyelőre rendkívül kevés embert hív be az alfatesztelésbe, ők azonban már a jövő héttől belekóstolhatnak majd a Legacy of Kain spinoffba.

Batman: Arkham Origins - előzetes a Comic-Conról

A New York-i Comic-Conról került ki az alábbi előzetes, mely az Electrocutioner címet viseli, nem véletlenül. Sajnos a minősége egyelőre nem a legjobb, mert a közönségből valaki mobiltelefonnal vette fel.

És ha már Batman, érdemes megjegyezni, hogy a játék megjelenik iOS-re és Androidra is egy verekedős anyag formájában, melyet egyébként a Mortal Kombatot is jegyző NetherRealm stúdió készít. A játék free-to-play üzleti modellben jelenik meg, és lényegében arról szól, hogy Batman sétálgat Gotham utcáin, és megver minden szembejövő rosszfiút. A mobilos játék kapcsolatban áll a nagykonzolos verzióval, és különböző extrákat oldhatunk fel, ha mindkettővel játszunk.

Nemzetközi tornát finanszíroztatna a Natural Selection 2 közönsége

Egy privát weboldalon indult el a kezdeményezés, mely 30 ezer dollárt próbál összeszedni ahhoz, hogy létrejöhessen az első Natural Selection 2 nemzetközi bajnokság. A dologra áldását adta a fejlesztő Unknown World is.

A tervek szerint a bajnokság jövőre egy nemzetközi ladderrel kezdődne, és végül egy négyfős összecsapással zárulna Kölnben. Mivel az Unknown World nem tudja finanszírozni a tornát (bár egyéb módokon azért segíteni fog), így teljesen a közönségnek kell kiköhögnie a csapatok utazásainak költségét, és a szállás díját.

Ízlésesebb szexjelenetek a Dragon Age: Inquisitionben

"Gyakorlatilag bármilyen irányba elindulhatnánk a romantikus jelenetekkel. Eddig viszont nem igazán működött az, hogy túlságosan direktek legyünk, és explicitté tegyük a dolgokat. A Dragon Age: Originsben például láthattuk, ahogy a karakterek az alsóneműjükben feszítenek, és ezek a Victoria's Secret-féle bugyik eléggé kilógtak a játék világából." - mondta Jonathan Perry, a játék átvezetőiért felelős rendező.

Azonban a szexjelenetek visszafogásának nem csak az az oka, hogy el akarják kerülni az esetleges visszásságokat, és rossz visszhangokat, hanem a költségek is nagyon megugranak egy-egy ilyen jelenetnél. Ha a karakterek intim módon érintkeznek egymással, nagyon finom és hiteles animációkra van szükség, hogy a néző úgy érezze, tényleg ott vannak, és tényleg megérintik egymást. "Úgy gondolom, hogy a Mass Effect nagyon jól teljesített ezen a téren, és az Inquisitionnel ebbe az irányba tartunk mi is."

Elindult a Borderlands 2 Loot Hunt

Megjelent a Borderlands 2 Game of the Year Edition, és már Mac-re is elérhető a játék, így a Gearbox a Loot Hunt elindításával ünnepel. Ha online játszunk, megtaláljuk a megfelelő karaktereket, akik célpontokat adnak meg, melyeket megölve minden esetben egy egyedi loottal leszünk gazdagabbak. Továbbá esélyünk van nyerni hetente 5 ezer dollárt, de lesz egy nagy végső díj is, melyet 50 ezer dollárban állapított meg a stúdió. Mindehhez természetesen online kell lennünk.

Vélhetően next-gen gépekre is jön a Cyberpunk 2077

Rafal Jaki, a CD Projekt üzletfejlesztési vezetője elmondta, a Cyberpunk 2077-en és a The Witcher 3-on összesen 210 ember dolgozik a stúdiónál. A Red-csapat több mint 100 fővel az utóbbira koncentrál, míg a Black-csapat némileg kevesebb emberrel az előbbire, de akad egy harmadik brigád is, mely szintén méretes, és kizárólag a motoron és a technológián tevékenykedik mindkét cím számára.

Jaki megerősítette, hogy minden fejlesztés nagyon jól halad, és mindkét játék remekül néz ki. S míg a The Witcher 3 megjelenik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, addig a Cyberpunkot egyelőre csak PC-re jelentette be a stúdió - Jaki szerint azonban erősen valószínűsíthető, hogy ez is érkezik majd a next-gen konzolokra.

Jó kombináció: Viscera Cleanup Detail - Shadow Warrior

Mi történik, ha keresztezzük a RuneStorm által fejlesztett Viscera Cleanup Detailt, valamint a Flying Wild Hog által készített Shadow Warriort? Nos, a címben szereplő anyag sül ki belőle, egy minijáték formájában, mely Lo Wang első nagy kardcsatája után játszódik. A Flying Wild Hog abszolút beleszeretett a jelenleg Steam Greenlight-os Viscera Cleanup Detail ötletébe, mely szerint az FPS-játékok vérfürdős jelenetei után maradt mocskot valakinek el is kell takarítania.

A Viscera Cleanup Detail: Shadow Warrior mától elérhető minden Shadow Warrior-tulajdonos számára Steamen, GOG-on és a Bumble Store-on.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére