Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 2013.09.02.

Jack Black is beszállt a Broken Age-be, ingyen FIFA 14 csak az Xbox One Day One Editionhöz, majdnem Xbox Infinity lett az Xbox One neve...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 2013.09.02.

Jack Black is beszállt a Broken Age-be

A Double Fine kalandjátéka egy sztárral bővült, bár nem meglepő, hiszen Jack Black és a fejlesztők már a Brütal Legend óta remekül kijönnek egymással. A színész Harm’ny Lightbeardet alakítja majd.

Hosszú játékidőre számíthatunk a Project Phoenix-ben

A Kickstarteren messze az eredeti cél felett megfinanszírozott Project Phoenix rendezője, Hiroaki Yura elmondta, igazi eposzi érzést akarnak adni a világnak, ami nem csak nagy lesz, de látványos és színes is. Ami azonban fontosabb, hogy több mint öt fejezetet szeretnének beletenni a játékba, ami így legalább 50-60 óra játékidőt fog kitenni.

Amikor a harcról kérdezték, Yura érdekes módon a Starcrafthoz hasonlította a rendszert, viszont az egyéni karakterekkel történő mikrózás helyett a csapat menedzselésén van a hangsúly, és persze a JRPG hagyományainak megfelelően fejleszthetjük és testreszabhatjuk karaktereinket. Az RTS-hasonlat inkább onnan ered, hogy egységeinket sima jobb kattintással vezérelhetjük, és a támadást is hasonlóan kivitelezhetjük, mint egy stratégiában. Az egységünknek azonban különböző alapállapotokat adhatunk meg, így a csapat magától is tud defenzíven, vagy éppen agresszíven viselkedni.

Ennél érdekesebb, hogy Yura szerint a környezet is nagy szerepet kap majd az ütközetekben. A játékosok manipulálhatják majd a környezetet a saját előnyükre, így a rendező elmondása alapján a harcok úgy fognak zajlani, hogy minden osztagunknak kijelölünk egy alapállapotot, megérkezünk a harc helyszínére, kitaláljuk, hogyan alakítsuk a környéket a magunk előnyére, majd ennek megfelelően helyezzük el csapatainkat.

Dead Rising 3 - zombiirtás a harmadik fokozatban

Az új játékmenet videóban több különböző pontját tekinthetjük meg a játéknak, például néhány különböző ruhát is, melyet a főhősünkre aggathatunk. Meg némi éjszakai lövöldözést a tankkal. Habár a videóban csak néha esik le a framerate, több beszámoló is említi, hogy a gamescomos demó még elég komoly problémákkal küzdött ezen a téren. Persze pont az utolsó hónapokat szánják a fejlesztők az optimalizálásra, a Dead Rising 3 pedig az Xbox One-nal együtt indul majd, valamikor novemberben.

Majdnem Xbox Infinity lett az Xbox One neve

Albert Penello a Microsofttól megerősítette azt a korábban kiszivárgott információt, mely szerint az új konzol neve egy időben Xbox Infinity lett volna. Penello elmondta, a nevet a marketinges csapat, azon belül is az Xbox márkáért felelős brigád találta ki és módosította később Xbox One-ra. Az egész annyira titkos volt, hogy még az Xboxon dolgozó csapat egy jelentős része sem tudta közvetlenül a bemutató előttig.

És ha már az Xbox One-nál tartunk. Major Nelson egy podcastban hivatalossá tette, az induláskor nem támogatja majd a konzol az USB-n csatlakoztatott külső tárhelyeket. Míg a PlayStation 4 merevlemeze házilag cserélhető nagyobbra, az Xbox One-nál a külső tárhely az egyetlen mód arra, hogy a beépített 500GB-os merevlemez kapacitásánál többel tudjunk gazdálkodni. Major Nelson elmondta, ez a lehetőség nem fog beleférni a konzol indulására, azonban természetesen a Microsoft mérnökeinek listáján van, így előbb-utóbb biztosan be fog kerülni.

Továbbra sem tudjuk azonban az Xbox One megjelenésének pontos dátumát. A Microsoft azt már elárulta, hogy novemberben várható a konzol, de a fix nap hiánya már Peter Moore szerint is aggasztó. Az úriember ma azt nyilatkozta, soha nem rajtolt még két konzol egymáshoz ennyire közel (valószínűleg elfelejtette, hogy Észak-Amerikában egymástól három napra jelent meg az eredeti Xbox és a GameCube), és hogy erre az üzleteknek és a kereskedőknek fel kell készülnie, csak úgy, mint a kiadóknak. Moore elmondta, nagyon nem mindegy, melyik gép érkezik először, ugyanis ennek megfelelően kell intézniük a promóciókat a különböző áruházakban, és ennek megfelelően kell ütemezniük a játékok kiszállítását. "A Microsoftnak ki kell köhögnie a dátumot." - fejezte be.

Ace Combat: Infinity - éles bevetésen

A Namco Bandai free-to-play repülős harci játéka ősszel jelenik meg, egyelőre kizárólag PlayStation 3-ra. Az biztos, hogy az anyag jól néz ki, hogy a játékmenet milyen lesz, arról pedig a frissen kiadott előzetes tanúskodik:

Driveclub - mi jár ingyen és mi nem?

Azt ugyebár tudjuk, hogy a Driveclub játékot minden PlayStation Plus előfizető ingyenesen megkapja majd a PlayStation 4 indulásakor. A játék vezető tervezője, Paul Rustchynsky elmondta, ez gyakorlatilag a teljes játék lesz, leszámítva néhány autót és pályát (megszerezhetjük a platinum trófeát is), és részletezett egy-két további információt.

Először is, a PS+ változatot jelentős kedvezménnyel frissíthetjük fel a teljes digitális kiadásra, de az árakat még nem közlik. Ha a teljes digitális változatra állunk át, akkor már nem kell PS+ ahhoz, hogy játszani tudjunk. Az autók visszapillantó tükre mindig mutatni fogja a mögöttünk lévő környezetet, még akkor is, ha a valóságban néhány sportautóból alig-alig lehet kilátni hátra - a játékmenet miatt döntöttek így. Készül egy fotó mód is, erről azonban még nem árulhatott el többet. Osztottképernyős mód azonban egyik változatban sem lesz.

Ingyen FIFA 14 csak az Xbox One Day One Editionhöz

Először a Microsoft azt mondta, minden "első szintű" európai országban (értsd, ahol a konzol a nemzetközi starttal egy időben jelenik meg) ingyen FIFA 14 jár mindenkinek, aki előrendelte a konzolt. Ma azonban Acey Bongos a Microsofttól megerősítette, hogy valójában csak a Day One Editiont előrendelők kapnak majd ajándék játékot, a "sima" előrendelők nem.

Új helyszínek a Lightning Returns: Final Fantasy 13-ban

Hirtelen esett be néhány új helyszínt bemutató video a Lightning Returns: Final Fantasy 13-hoz. Közös tulajdonságuk, hogy mindegyik egészen kiválóan néz ki, nézzük is.

Wildlands

Yusnaan

The Ark

Luxerion

Dead Dunes

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére