Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 2013.08.28.

Miért jelenik meg minden évben Call of Duty? Iránban bannolták a League of Legends női karaktereit? Válaszok az aprókban!
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 2013.08.28.

Iránban bannolták a League of Legends női karaktereit

Egy iráni Leauge of Legends eSport bajnokságon bannolták majdnem az összes női karaktert. Az ok egyszerű: az országban komoly szabályok vonatkoznak arra, hogy egy nőből mennyit fedhet fel a ruha, ezzel pedig a játék karakterei nyilvánvalóan nem kompatibilisek. Az érintett hősök a következők: Ahri, Akali, Ashe, Caitlyn, Cassiopia, Diana, Elise, Evelyn, Fiora, Irelia, Janna, Karma, Katarina, Kayle, Leblanc, Leona, Lissandra, Lulu, Lux, Miss Fortune, Morgana, Nami, Nidalee, Oriana, Quinn, Riven, Sejuani, Shyvana, Sivir, Sona, Soraka, Syndra, Tristana, Vayne, Vi, és Zyra.

A World Cyber Games iráni vezetője, Reza Babaei a Kotakunak elmondta, már hónapok óta tárgyalnak a kormánnyal arról, hogy az országban lehessen játszani a League of Legendsszel. Végül ezt a kormány bizonyos korlátozások mellett engedélyezte, és úgy tűnik, hogy a túl sokat mutató női karakterek kitiltása az egyik ilyen korlátozás.

Pénteken végre megjelenik a Rayman Legends

Eredetileg kizárólag Wii U-ra készült, a konzol gyenge eladásait látva azonban a Ubisoft úgy döntött, késlelteti a megjelenést, és inkább átportolja PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra és PlayStation Vitára is. Ezért aztán Michel Ancel és csapata kisebb belső sztrájkba kezdett, hiszen a tervezett Wii U-s megjelenés előtt hónapokat túlóráztak, hogy időre elkészüljenek. Mindennek azonban most pénteken vége, amikor a játék végre megjelenik.

Miért jelenik meg minden évben Call of Duty?

Nos, Eric Hirshberg az Activisiontől erre egészen egyszerű magyarázatot adott: mert igény van rá. "A megjelenések ütemezése úgy tűnik, hogy megtalálta az egyensúlyt a játékosok étvágyával. Minden egyes alkalommal megvan a játékra az igény, majd az emberek az év közben folyamatosan játszanak. Ma van a legnagyobb játékosbázisa a Call of Dutynak."

Hirshberg szerint a Treyarch és az Infinity Ward folyamatosan le akarja pipálni egymást, és ez egy nagyon egészséges házon belüli versenyt eredményez, a 18 hónapos fejlesztési ciklus pedig pont megfelelő ahhoz, hogy minden évben tudjanak új epizóddal jelentkezni. Ráadásul van egy másik előnye is a váltott fejlesztésnek: "A váltakozó stúdiók egyik titka az is, hogy más kreatív emberek találhatók a kettőnél. Mind a két stúdió tudja azonban, mitől lesz jó egy Call of Duty-játék. A Treyarch és az Infinity Ward a két mester. Ők hozták össze ezt az egészet, ők alakítják a játék DNS-ét."

November 8-a után jöhet az Xbox One

Tegnap még egy, a Walmarttól kiszivárgott levél alapján arról írtunk, hogy esetleg november 8-án jöhet az Xbox One, ma azonban több, a tűzhöz közel álló forrás is elmondta, hogy ez marhaság. A friss források szerint a konzol mindenképpen novemberben jelenik meg, azonban nyolcadika után. A PlayStation 4 november 15-én landol - érdekes lenne látni mi történne, ha mindkét masina ugyanazon a napon kerülne a boltokba, ilyen talán még soha nem is volt a konzolok történelmében.

Ezzel párhuzamosan egy kínai gazdasági újság arról cikkezett, hogy a Microsoftnak kihozatali problémái vannak az Xbox One APU-jával. Ezt korábban is megszellőztette már több pletyka, azonban a cég mindig cáfolta a dolgot, legutóbb éppen tegnap a NeoGAF fórumain. A kínai lap szerint az eredetileg tervezett 7 millió darab konzol helyett csak 6,2 millió készülhet el a launchra, ami mellesleg még mindig jelentős mennyiségnek tűnik.

18-as karikával jön a Beyond: Two Souls

Legalábbis Ausztráliában, ahol mindig jókat lehet mosolyogni a besorolásért felelős intézmény döntésein. Most azonban lehet alapja a dolognak: úgy tűnik, hogy a játékban elég keményen használnak drogokat, szuggesztív témákat, közepes mennyiségű káromkodást és szexet, és némi meztelenség is belefért David Cage-nél. Így feltételezhető, hogy Európában és Amerikában sem kaphat majd ennél túlságosan gyengébb besorolást.

1 millió fölött a Saint's Row 4

A Deep Silver bejelentette, hogy az első héten 1 millió példányt eladott a Saint's Row 4-ből (és tényleges eladásról, nem leszállításról van szó). A kiadó szerint a PC-s verzió az előző rész számainak háromszorosát teljesíti. A Deep Silvert tulajdonló Koch Media ügyvezető igazgatója, Klemens Kundratitz is örömködött egy sort a hivatalos közleményben, melyben a Volitiont a játékipar csúcs kreatív egységének tartja, és nagyon örül, hogy a Deep Silver-családhoz tartoznak.

Total War: Rome 2 - lehet előtölteni

Jövő héten, egészen pontosan szeptember 3-án a világon mindenhol egyszerre aktiválódik a Total War: Rome 2 (legalábbis ami a digitális vásárlásokat illeti), közép-európai idő szerint reggel 9-kor. Aki Steamen előrendelte az anyagot, az a mai naptól kezdve elkezdheti előtölteni a fájlokat. Érdemes megemlíteni, hogy néhány régióban záras lesz a játék, így óvatosan a tengerentúli vásárlásokkal, vagy legalábbis érdemes előtte alaposan megnézni, mit is veszünk.

Warface Xbox 360-ra 2014 elején

A Warface jelenleg zárt bétában van PC-n, a játék azonban érkezik Xbox 360-ra is. Most annyival lettünk okosabbak, hogy megtudtuk, a konzolra valamikor 2014 elején várható az anyag.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére