Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 2013.06.18.

Fallout 4 pletykák, Shadowrun Returns, Fable 3 Goldosoknak, MI a COD: Ghostsban, State of Decay PC-re, az EA a FIFA14 motorjáról
Tibor Kovács
Tibor Kovács
Aprók nagyban - 2013.06.18.

Fallout 4 pletykák

A Bethesda állítólag zárt ajtók mögött mutatta be a Fallout 4-et az E3-on egy általuk kiválasztott újságírókból álló csapatnak, akik megnézhettek egy 37 másodperces előzetest is a játékból. Fallout 4 a pletykák szerint Boston, Arlington, Cambridge és Somerville környékén fog játszódni és 2015 októberére tervezik a megjelenését PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox One-ra és Xbox 360-ra. A nagyközönségnek a 2014-es E3 előtt fogják hivatalosan bemutatni.

Galéria megnyitása

Shadowrun Returns kis csúszással

A tervezetthez képest egy hónapos késéssel, július 25-én jelenik meg a Shadowrun Returns PC-re és táblagépekre. A játékhoz a szerkesztőt is megkapjuk, amellyel a kampány minden részét kezelésbe vehetjük. A Shadowrun Returns a Kickstarteres sikertörténetek egyike, több mint 1,9 millió dollárt hoztak össze elkészítéséhez a rajongók. PC-re Steamen lesz kapható, hol már elő lehet rendelni.

Június 30-ig ingyenes a Fable 3

A Microsoft közzétette, hogy június 30-ig ingyenes lesz a Fable 3 az Xbox Live Goldon keresztül. Ez az akció nem része az új Games with Gold kezdeményezésnek, melyet az E3-on jelentettek be, és melynek alapján július 1-től kezdődően a Gold előfizetők két ingyenes játékot kapnak havonta, pl. az Assassin's Creed 2-t és a Halo 3-at.

A Call of Duty: Ghosts MI-je

November 5-én jelenik meg a játék a jelenlegi platformokra, PS4-re és Xbox One-ra viszont kicsivel később fog kijönni. Az Infinity Ward producere, Mark Rubin elmondta, hogy még nincsenek meg a végső konzolok, ezért az MI fejlesztése, ellentétben a grafikával tovább tart.

"Odafigyelnek a környezetből jövő bizonyos ingerekre, de sokszor nem igazán veszik figyelembe, mi történik körülöttük, és így viselkednek: 'Ok, ennek a csávónak ott kell lennie, én meg lövök rá, de közben rámdől az épület... Nem érdekes, még mindig lövök.' Általánosságban véve az MI egyike azoknak a dolgoknak, amelyeknél a kisebb finomságokat akkor könnyű észrevenni, ha nem működnek jól."

Rubin arról is beszélt, hogy az Ghostsban az ellenfelek különböző módokon fognak reagálni a környezetükben történő eseményekre, a csapat kutyájának viselkedésére és a dinamikus helyzetekre. A fejlesztők addig viszont nem tudnak igazán haladni, amíg nem kapják meg a végleges hardvereket.

Galéria megnyitása

Készül a State of Decay: survival sandbox módja és a Steames verzió is

Készül az Undead Labs nagy sikerű XBLA címe, a State of Decay első frissítése, a csapat már javában dolgozik a sandbox túlélő módon, és a Steames kiadáson is. Jeff Strain producer, a csapat alapítója az Xbox.com-mak adott interjújában elmondta, hogy az újdonságok most hétvégén fognak érkezni. Strain elmondta, hogy a sandbox mód a puszta túlélést helyezi a középpontba, és a fejlesztők igyekeznek megfelelni a rajongók kéréseinek is.

A PC-s verzión már az első naptól fogva az Xbox-os fejlesztése mellett dolgoztak, úgyhogy már csak a Steam platformmal történő integráció van hátra, ill. a billentyűzet és egér támogatás hozzáadása. Az első frissítés megjelenés után gyors tempóban fognak érkezni az újak is, amelyek a bugok javítása mellett finomítanak a játékegyensúlyon is.

Az EA szerint gyenge az átlag PC az Ignite motorhoz

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a FIFA 14 PC verziója nem az új motorral fog menni, most kiderült, hogy ennek mi az oka. Az EA szerint túl sok felhasználónak van még mindig gyengébb gépe, amelyek nem bírnák tartani a lépést a PS4-es és Xbox One-os verziókkal. Az EA Sports főnöke, Andrew Wilson egy interjúban ezt így fogalmazta meg: "Bár volt néhány olyan PC a piacon, amelyeken képesek voltak futtatni a motort, a piac nagyobbik részén található PC-k nem voltak képesek erre."

Wilson nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy a későbbiekben a PC-s verziók is az új motort használják majd. "Hogy látom-e az esélyt arra, hogy az EA Sports Ignite PC-in is fusson a jövőben? Igen, szerintem lehetséges, de addig még pár dolognak meg kell történnie." Például az Átlag FIFA játékosok gépének jobbnak kell lennie, és az Ignite szerkezetén is változtatni kell.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére