Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 12.20.

Új kezdet a THQ számára, nagyszabású kutatás indulat az agresszív videojátékokról, friss előzetesen az Aliens: Colonial Marines, Lightnigh pedig új rucit kapott...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 12.20.

Dátumot és dobozt kapott a Star Trek: The Video Game

Az újgenerációs, J.J. Abrams-féle Star Trek-univerzumon alapuló játék végre kapott egy hivatalos megjelenési dátumot, így április 26-tól kereshetjük majd a boltokban PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra. Ha pedig már a boltokban járunk, a következő doboz után érdemes nézelődni:

Galéria megnyitása

Kutatást szeretne az agresszív videojátékok hatásairól a szenátor

Az Egyesült Államok egyik szenátora, Jay Rockefeller egy új javaslatot nyújtott be a szenátusnak, melyben azzal bízná meg a National Academy of Sciences-t, hogy végezzen egy minden korábbinál nagyobb és részletesebb kutatást az agresszív/véres videojátékok hatásairól a fiatalokra. Amennyiben az indítvány átmegy a szenátuson, úgy az akadémiának 18 hónapon belül kellene jelentést tennie a kongresszusnak, a Federal Trade Commission-nek és a Federal Communications Commission-nek. A kutatás főként kapcsolatokat keresni az agresszív videojátékok és a fiatalok viselkedése között, arra nézve, hogy a játékok hatására hajlamosabbak-e agresszívan megnyilvánulni, bántalmazni saját magukat, illetve, hogy az ilyen jellegű játékok más hatással bírnak-e, mint például az agresszív filmek. Rockefeller szerint a játékkiadók évente milliárdokat költenek arra, hogy az amerikai gyerekeknek reklámozzák termékeiket, és habár nekik is lenne felelősségük, ha ők ezt nem veszik komolyan, akkor a kongresszusnak kell lépni (ha mást nem, hát bűnbakot kell keresni).

Aliens: Colonial Marines - ismét rajztól a valóságig

Egyszer már kaptunk hasonló előzetest a Colonial Marinesből, a Sega és a Gearbox azonban úgy gondolta, ránk fér még egy. Ezúttal a Hadley's Hope néven futó helyet tekinthetjük meg, amint a koncepciós rajzoktól eljut a megvalósításig.

Stresszes a DayZ fejlesztésének vége

A rajongók komolyan nyaggatják az önálló DayZ fejlesztését végző csapatot, s főként a vezető fejlesztőt és ötletgazdát, Dean Hall-t. Elmondása szerint akkora nyomás van rajta és a brigádján, hogy lassan már teljes depresszióba esik, sőt, volt egy pont, amikor már azt is megkérdőjelezte, hogy akarja-e egyáltalán ezt az egészet folytatni, és továbbra is a játékiparban dolgozni. A legutóbbi orvosi diagnosztika szerint magas lett a vérnyomása, és jelentősen romlott az általános egészségi állapota, ezért úgy döntött, nem éri meg folyamatosan kitenni magát a rajongók presszionálásának. A saját épségének megőrzése érdekében inkább visszabújt a kis odújába, hogy a DayZ munkálatainak utolsó fázisain dolgozzon, ahogy a csapata is ezt teszi.

Új kezdet a THQ számára

Ezt írta a kiadó elnöke, Jason Rubin egy nyílt levélben, melynek keretein belül igyekszik megmagyarázni néhány dolgot a tegnapi hírrel kapcsolatban. A legfontosabb, hogy a vezér megismételte: azzal, hogy a Cearlake Capital Group megvásárolta a THQ-t, az nem szűnik meg, és minden jelenleg fejlesztés alatt címe továbbra is fejlesztés alatt marad. Sőt, az új befektető további pénzeket nyom majd a kiadóba, hogy finanszírozza a jövőbeli projekteket. Hogy miért kellett akkor a csődvédelem? Nos, azért, mert január 15-ig kellene visszafizetniük a felvett bankkölcsönök egy részét, ám addig a felvásárlási ügylet vélhetően nem zárul le. Rubin hangsúlyozta, a Chapter 11 nem egy szokatlan dolog: benyújtotta már az MGM, a Marvel és a Chrysler is többek között, és bizony szükség van rá, amikor egy vállalat teljes átalakuláson megy keresztül.

Lightning Returns: Final Fantasy 13 - Lightning megújulva

A Lightning Returns talán végre helyreállítja kicsit a régi rajongók szemében az utóbbi időben eléggé megtépázott franchise-t. Ez nem csak abban fog megnyilvánulni, hogy mindenki kedvenc FF-főszereplője új ruhát kapott (a ruházatot egyébként testre is lehet majd szabni), hanem abban is, hogy a játékban összesen 13 napunk lesz arra, meg megmentsük a világot a pusztulástól. Ha megfelelően cselekszünk, ez az idő növekedhet, ha viszont elbaltázunk valamit, azzal közelebb hozhatjuk az apokalipszist.

 

Mindenki számára kipróbálható a linuxos Steam

Mint azt tudjuk, Gabe Newell komolyan pánikba esett attól, hogy a Microsoft egy zárt rendszerré szeretné tenni a Windows 8-at, és mivel nagyrészt a konzolok is zárt rendszerben működnek, a Valve víziója, hogy játékplatformot csinál a Linuxból. Ennek első és legfontosabb állomása a Steam for Linux, melynek bétája mostantól nyilvánosan elérhető bárki számára. Az ubuntus kliens letölthető innen, utána pedig belevethetjük magunkat a 39 kompatibilis játék egyikébe.

Battlefield 3 - közeleg a végjáték

Márciusban érkezik a Battlefield 3 új és egyben valószínűleg utolsó DLC-je, az End Game. A DICE leírása alapján a sorozat történetének "leggyorsabb háborús összetűzéseit élhetjük át négy hatalmas pályán". Az első beszámolók szerint visszatér a Capture the Flag játékmód, behoznak egy terepmotort, amivel könnyedén és gyorsan szelhetjük át a térképet, valamint kapunk egy szállítórepülőt, amivel gyorsan tudunk egy nagyobb osztagot áthelyezni a pálya egyik részéről a másikra.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére