Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 10.02.

The Walking Dead, Xbox 720, PlayStation 3-belső, Survarium, Tomb Raider és még egy rakás érdekesség ma este is...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 10.02.

Ez van az új PlayStation 3 belsejében

Azt tudjuk, hogy kívülről milyen az új PS3. Sokak számára azonban talán ennél is fontosabb lehet, hogy mit találunk belül, hiszen a konzolok revíziójának egyik célja, hogy az anyacég csökkentse a gyártási költségeket, esetleg mérsékelje a fogyasztást. Ennek érdekében az Xbox 360 most már (a PlayStation 2 korábbi példájához hasonlóan) egy chipre integrált GPU-val és CPU-val érkezik. Ez mint a lenti videóban is látható, a PS3 esetében nincs így, de ennek nem biztos, hogy technikai okai vannak. A Sony szerződése az nVidiával ugyanis olyan, hogy külön vesz meg minden egyes GPU-t, nem az övé a design, így a GPU tervező vállalattal is meg kéne egyezniük egy integrációról. Ennél sajnálatosabb hír, hogy úgy néz ki maradt a 45nm-es processzor és a 40nm-es GPU. Egy korábbi interjúból arra lehet következtetni, hogy a Cell processzor átugorja a 32nm-es csíkszélességet és valamikor a jövő évben egyből 22nm-re ugrik, az RSX pedig jó eséllyel megcélozza a 28nanométert.

Megjelent a Carrier Command

A Carrier Command: Gaea Mission mától elérhető PC-n és Xbox Live-on, előbbin 29,99 eurós, utóbbin 34,99 eurós áron. A Bohemia a jeles eseményt egy launch trailerrel tette emlékezetesebbé.

Történetének legnagyobb javítását kapja a Mass Effect 3

Rengeteg hibajavítással és egyensúlybeli módosítással érkezik a Mass Effect 3 történetének legnagyobb javítócsomagja, mely kihat majd mind az egyjátékos, mind pedig a többjátékos módra. Ez önmagában még nem lenne olyan érdekes, de Mike Gamble producer misztikus módon elárulta, ez a patch készíti elő a terepet néhány "jövőbeli dolog" számára. A csomag október 4-én lesz elérhető, a teljes patch notes pedig megtekinthető itt.

A Tomb Raider utolsó órái - 2. rész

Folytatódik a Crystal Dynamics által elindított kulisszák mögötti sorozat, melyben ezúttal a történet kerül előtérbe. Hogy jobban megértsük, honnan is indultak el a fejlesztők, beszél egy kicsit a játék írója, Rhianna Pratchett is. A Zachary Levi által vezetett műsor igazi betekintést enged a játékfejlesztés fordulatos világába.

A Killer Instinct és a Timesplitters 2 is jöhetett volna XBLA-ra

A Free Radical egyik alapítója, az egykori Rare-alkalmazott Steve Ellis, valamint két társa, Martin Wakeley és Lee Musgrave elmondta, hogy mind a Timesplitters 2, mind pedig a Killer Instinct HD-ra húzott változata jöhetett volna XBLA-ra. A dolog ott kezdődött, hogy a Rare kiszervezte a Banjo Kazooi XBLA-s verziójának fejlesztését, melyet a Free Radical elvállalt annak reményében, hogy alacsony költségek mellett szert tesz némi bevételre, s egyben tapasztalatra azzal kapcsolatban, hogyan tudnak együttműködni a Microsoft stúdiójával. A trió csak annyi mondott, hogy mivel azóta sem a Timesplitters 2 HD, sem a Killer Instinct HD nem készült el, mindenki sejtheti, hogy a dolog nem működött jól. Ezt egyébként a Free Radicalos srácok nagyon sajnálják, mert szerintük a Timesplitters 2 HD talán fel tudta volna kelteni egy kiadó érdeklődését a Timesplitters 4 finanszírozására.

The Walking Dead: Episde 4 - hamarosan

A Telltale pontos dátumot egyelőre nem adott, de azt elmondta, hogy hamarosan már a kezünk között lehet az epizodikus sorozat negyedik része. Főhőseink ugyebár megérkeztek a Georgia állambeli Savannah-ba, ahol rálelelnek egy katonai szigorral működtetett menedékre, a Crawfordra, ahol az emberek kimondhatatlan cselekedetekre képesek a túlélésért. A készítők ígérete szerint olyan új karakterek érkeznek majd, akik rendesen felrázzák a történetet, mely egyébként teljes mértékben felvezeti majd az utolsó, ötödik epizódot.

40 millióan a tankok világában

A Wargaming büszkén jelentette be, hogy a World of Tanks összesen 40 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A felhasználók száma 2012-ben megduplázódott, hiszen az év elején még éppen csak átlépte a 20 milliót. A játék egyébként Oroszországban dübörög a legjobban, ahol egy rekord is megdőlt: egyszerre 500 ezren játszottak egy szerveren.

Elkészült a Morrowind Overhaul 3.0

Sokan a The Elder Scrolls-széria legjobb részének tartják a Morrowindet, nem csoda hát, hogy a fanatikus modderek még a mai napig azon dolgoznak, hogy kedvenc játékok szebb és jobb legyen. A különböző modokat magába foglaló teljes átalakítás és feltupírozás legutolsó verziója összesen 9 évnyi munka eredménye, melynek gyümölcse megszerezhető innen, illetve meg is tekinthető az alábbi előzetesen.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII dátum az Amazonon

Az Amazon webáruház 2013. március 29-ét jelölte meg a Lightning Returns: Final Fantasy XIII megjelenési dátumának. A dinamikusan változó környezettel rendelkező, döntésekre alapuló történet mögött egy jóval akciódúsabb játékmenetet kapunk majd, a legendás Lightning főszereplésével. A dátumot hivatalosan nem jelentette be a Square Enix, így érdemes egy csipet sóval fogyasztani.

Erősíti a biztonságot a Microsoft az Xbox 720 körül

Már valószínűleg eddig is több információ szivárgott ki a következő generációs Xboxszal kapcsolatban, mint amennyit a Microsoft szeretett volna, a jövőben pedig ezek a szivárgások egyre kritikusabbá válhatnak. Éppen ezért a redmondi cég úgy döntött, megerősíti a biztonsági protokollokat az Xbox-konzolt és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat fejlesztő divíziónál. Ez egyrészt fokozott fizikai ellenőrzést, és kizárólag belépőkártyával történő hozzáférést jelent, ami azt eredményezi, hogy még a cég többi dolgozója sem mehet be szabadon körbenézni - ez a gyakorlat korábban nem volt jellemző a Microsoftra. Az üzleti ügyekben érkező látogatók ugyan belépést kapnak, azonban előtte online regisztrálniuk kell, bent pedig egy alkalmazott fogja kísérni őket mindenhova. 

Survarium - a harmadik fejlesztői napló

A Vostok Gamestől érkező, ígéretesnek tűnő Survarium új fejlesztői videón mutatja magát. Itt a készítők a free-to-play multiplayer shooter elképzelésükről, valamint a scavenger frakcióról beszélnek. Meg arról, hogy a játékosok egyedül, mocskosan és alantasan kezdik majd kalandjaikat.

 

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére