Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 10.01.

Átalakított XCOM FPS, Halo 4, Borderlands 3, Crysis 3, Doom 4, Sony hírek és pletykák - indul a hét az aprókban!
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 10.01.

Halo 4 - ilyenek lesznek a promethean fegyverek

Az új idegen faj komoly szerepet kap majd a Halo 4-ben, fegyvereik pedig egészen egyediek és látványosak. Róluk nézhetünk most némi mozgóképet:

[bold]3D helyett új címek a Sonynál

[/bold]

A Sony elismerte, a 3D nem volt éppen a legnagyobb siker sem a PlayStation, sem a cég történetében. A cég nyilatkozata szerint ugyan jó érzés, hogy ezt is tudja a gép, és később akár még jobban relevánsá válhat, egyelőre azonban a fogyasztók úgy gondolják, hogy nem olyan fontos ez a dolog. A japánok belátják, habár a PS3 képes a 3D-s játékra, úgy tűnik, nem ez lesz a konzol vásárlására bíztató fő tulajdonság, így inkább a pénzt újabb, eredeti címek elkészítésébe fektetik. A Sony szerint a 2013-as év különösen erős lesz a konzol történetében.

Már gondolkodnak a Borderlands 3-on

Éppen csak, hogy megjelent a Borderlands 2, és elkezdte learatni a neki kijáró sikereket, a játék írója, Anthony Burch a The Totally Rad Show-ban elárulta, a Gearboxnál már a harmadik részhez dobálják össze a véletlenszerűen felmerülő ötleteiket. Egyelőre a dolgot tessék egy csipetnyi sóval kezelni, még akkor is, ha igazából egyáltalán nem lenne meglepetés, hogy a stúdió folytatni szeretné sikersorozatát.

Crysis 3 - ismét akcióban a multiplayer

Az Eurogamex Expóról került ki némi friss játékmenet-felvétel, melyen megtekinthetjük a Crysis 3 két multiplayer módját (a sokból), a Crash Site-ot és a Huntert, valamint csodálkozhatunk a Manhattan Museum nevű pályán.

Erősen átalakítják az XCOM FPS-t?

A 2K Marin által fejlesztett XCOM FPS gyakorlatilag teljesen eltűnt a sötétben: habár jóval előbb jelentették be, mint a Firaxis-féle XCOM: Enemy Unknown-t, egy ideje már semmit nem hallottunk róla. Most azonban új képek szivárogtak ki a játékból, melyek azt engedik sejtetni, hogy a stúdió teljesen átalakítja azt. A screenshotok tanusága szerint oda az FPS-nézet, helyette egy TPS-szerű taktikai shootert kapnánk. A Kotaku jelentése szerint kiszivárgott egy kérdőív-részlet is, melyben a 2K Games például azt is kérdezi, szívesebben fizetnénk-e 30 dollárt, ha a játék csak digitálisan jelenne meg, a teljes, 60 dolláros bolti ár helyett. A képeket a Kotakunál lehet fellelni.

Left 4 Dead 3 - nincs kizárva

Chet Faliszek a Valve-től elmondta, a Left 4 Dead 3 egyaltalán nincs kizárva a jövőre nézve. Persze gyorsan hozzátette, hogy jelenleg ezt mondaná bármelyik játéksorozatukról, ugyanakkor az ő is elismeri, hogy imád dolgozni ezen a címen, főleg a zombik, a horrorisztikus hangulat és a karakterek miatt. A Valve egyébként jelenleg azon dolgozik, hogy a PC-s Left 4 Dead 2-t ellássa Steam Workshop-támogatással, így a számítógépes játékosok is készíthetnek majd új ruházatot a karaktereknek, vagy akár teljesen új játékmódokat.

Doom 4-nyomok a Steamen

Adatbányászok rátaláltak a Steam tartalmi adatbázisában a Doom 4-re, mely mind a tesztelési, mind pedig a közösségi listákon feltűnik. Több információ ezzel kapcsolatban egyelőre nincs, de talán már ez is valami egy olyan játékról, amiről gyakorlatilag semmit nem tudunk.

Megjelenés előtti traileren a Forza Horizon

A Microsoft, a Turn10 és a Playground Games bejelentette, október 9-én érkezik a Forza Horizon demója Xbox 360-ra. A megjelenés mellé pedig kaptunk egy előzetest is:

PS Vita árcsökkenés jön jövőre

Ugyan a Sony sosem szeret közvetlenül rátérni a PS Vita árazásával kapcsolatos terveire, azért néha-néha ki lehet belőle húzni dolgokat. Most például Fergal Gara, a Sony brit főnöke mondta el, hogy a karácsonyi szezonban nem terveznek árcsökkentést, viszont folyamatosan együttműködnek a kereskedőkkel annak érdekében, hogy értékesebb csomagokat tudjanak adni - nemsokára például érkezik egy olyan bundle, melyben megtalálható lesz a FIFA 13, az Uncharted: Golden Abyss, valamint a LittleBigPlanet, persze a wi-fi-s gép mellett. Azt ugyanakkor Gara is elismerte, hogy ők is azon dolgoznak, hogy csökkenteni lehessen a gép árát, és amikor konkrétan rákérdeztek arra, hogy ez azt jelenti-e, hogy jövőre várhatunk némi árvágást, az úriember egy "igen"-nel válaszolt.

Fény derült arra is, hogy a közeli jövőben elképzelhető egy olyan csomag is, ahol egyberámolják a PlayStation 3-at és a PS Vitát, potenciálisan olyan játékokkal, melyek támogatják a cross-playt, és mellé dobnának még egy PlayStation Plus-előfizetést is, melyet természetesen mindkét konzolról lehet használni. Gara szerint egy ilyen csomag akár már a karácsonyi szezon előtt felbukkanhat.

Végül érdemes megemlíteni, hogy beérkeztek az első adatok a brit PS3 Super Slim-eladásokkal kapcsolatban, és a dolgok bíztatóak: a múlt héten 138%-kal nőtt a kereslet a konzol iránt, melyből 37%-ot a legdrágább, 500GB-os modell tett ki.

Torchlight 2 - a fejlesztés vizuálisan

Nem mindennapi videóval rukkolt elő a Runic Games, a frissen kiadott mozgóképen ugyanis a Torchlight 2 fejlesztésének vizualizációját követhetjük végig - aki fogékony a témára, valószínűleg eléggé érdekesnek találja majd. Úgy tűnik, hogy a dolog magában foglal minden művészeti elemet, hangot, vagy akár programkódot, ami a készítés során bekerült a játékba.

 

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére