Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 07.13.

A mai felhozatalból: Assassin's Creed 3, Borderlands, Halo 4, Gears of War: Judgment megjelenés, Naruto Shippuden, és számos más érdekesség...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 07.13.

Az Electronic Arts szívesen kiadná a Kingdoms of Amalur folytatását

Az EA Labels vezetője, Frank Gibeau elmondta, az EA Partners keretein belül szívesen kiadnák a Kingdoms of Amalur folytatását. Az első rész kiadásáért is az Electronic Arts felelt, és Gibeau szerint egy jó üzletet építettek fel a 38 Studiosszal közösen, ahol rengeteg kreatív ember dolgozott. Az Amalur, annak ellenére, hogy nem hozta vissza a fejlesztés költségeit, 1,2 millió példányban kelt el, ami túlteljesítette az EA várakozásait. Gibeau reméli, hogy amennyiben lesz folytatás, ismét részt kaphatnak belőle. Egyelőre azonban nem tiszta, hogy ez miként történhetne meg, hiszen a 38 Studios csődbe ment és bezárt, a játékkal kapcsolatos összes tulajdonjog pedig a legnagyobb hitelezőre, Rhode Island kormányára szállt.

Borderlands - imádtuk a DLC-ket

Randy Pitchford, a Gearbox fejese a Microsofttól kapott adatokra hivatkozva elmondta, ebben a generációban a Borderlandshez vette meg a legtöbb játékos a legtöbb DLC-t. Ez tehát azt jelenti, hogy a vásárlók nem csak szerették a Borderlandset, de igen-igen nagy arányban tartották fontosnak, hogy beszerezzék hozzá a kiegészítő csomagokat is. Pitchford természetesen örömét fejezte ki, és elmondta: többek között ez is motiválja a csapatot a hosszú túlórák idején.

Halo 4 - limitált kiadású Xbox 360-as csomag érkezhet

Habár a Microsoft egyelőre nem jelentette be, a hivatalos Store-ba rövid időre felkerültek a csomag paraméterei, így a szemfülesek még időben le tudták azt vadászni, mielőtt a cég eltávolította az egészet. Ezek szerint tehát jön a Halo 4-es Xbox 360 bundle, egyedire festett konzollal és kontrollerekkel (utóbbi az új, forgathatós D-paddel ellátott fajta). A masina a legnagyobb, 320Gb-os merevlemezzel érkezik, és a Microsoft új szokása szerint a témához illeszkedő hangokat ad ki bekapcsoláskor és a tálca kiadásakor. Kapunk még egy fekete headsetet, a játék egy példányát, valamint letöltőkódokat egy egyedi páncélhoz, fegyverskinhez, emblémához, avatar páncélzathoz és avatar kiegészítőkhöz. Az ár egyelőre még kérdéses, mint ahogy az is, kapható lesz-e az Egyesült Államokon kívül.

Galéria megnyitása

Viszont ha már a Halo 4-nél tartunk, jegyezzük meg, hogy a ComicConon bemutatták a készülő élőszereplős websorozat, a Forward Unto Dawn teljes előzetesét is:

 

Assassin's Creed 3 co-op

A Ubisoft a ComicConon elárulta, az Assassin's Creed 3 kooperatív részét Wolf Packnak hívják, és 25 küldetést fog tartalmazni, ahol együtt vadászhatunk kijelölt NPC-kre. Ezen kívül előkerült az E3 alatt is bemutatott, Bostonban játszódó játékmenet video, ezúttal Alex Hutchinson kreatív direktor kommentálásával:

 

Battlefield 3 - távozik a vezető tervező

David Goldfarb, a Battlefield 3 és a Battlefield: Bad Company 2 vezető tervezője ma Twitteren árulta el a népnek, hogy elhagyja a DICE-t. Konkrét indokokat nem említett, azt azonban igen, hogy a rajongóknak semmi oka az aggodalomra. Ez arra enged következtetni, hogy nyilván a cég egy megfelelően kompetens cserét talált a helyére, bár azt egyelőre nem tudni, ki lesz az illető. Mint ahogy azt sem tudni, Goldfarb mihez kezd most. Korábban már beszélt arról, hogy érdekli a forgatókönyv-írás, valamint egy regényen is dolgozik már hosszú évek óta - utóbbit Twitteren úgy jellemezte, hogy "Bibliapunk", vagy "Ótestamentum noir", ami legalábbis arra enged következtetni, hogy bibliai történeteket csavar ki az úriember.

Gears of War: Judgment - megjelenés jövő márciusban

Habár korábban egy bennfentes nyilatkozatára hivatkozva a CVG azt állította, jövő februárban érkezik a Gears of War új fejezete, most Rod Fergusson az Epic Gamestől elárulta a jelenlegi hivatalos céldátumot: ez pedig 2013 márciusa. Szóval az eredeti forrás sem tévedett nagyot.

World of Warcraft - sikeres aukció a gyerekkórház javára

A Blizzard bejelentette, hogy a 2011-ben indult aukciók, melyeken több, egykor World of Warcraft realmeket üzemeltető Blade-szervert tettek a kalapács alá jótékonysági céllal, sikeresen zárultak. Annyira, hogy a St. Jude Children’s Research Hospital számára 330 ezer dollár gyűlt össze.

Zone of the Enders HD Collection - előzetes a ComicConról

Rég hallottunk utoljára a Zone of the Enders HD-kiadásáról, de szerencsére a fejlesztés javában zajlik. Ezt megerősítendő, a ComicConon új előzetest mutattak be:

 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations - tarolás folyamatban

A Namco bejelentette, hogy az extra hosszú nevű Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generationsből a februári japán, és a márciusi világpremier óta több, mint 1 millió darabot szállítottak le a boltokba, ebből csak Észak-Amerikába és Európába 420 ezer darab került. Ezzel párhuzamosan a cég bejelentette, hogy a  Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 jövő tavasszal érkezik Japánon kívülre.

Total War - konzolokon nem az irányítással lenne baj

Mike Simpson, a Creative Assembly vezetője elmondta, nem azért nem készítettek még Total War-játékot konzolra, mert túl bonyolult lenne az irányítás. Szerinte ez egy nagy nehézség ugyan, de okos játéktervezéssel megoldható. A probléma inkább az, hogy a jelenlegi konzolok nem rendelkeznek elég hardveres erővel ahhoz, hogy az akár 10 ezer fős csatatereket megjelenítsék. Simpson szerint elképzelhető, hogy ez a probléma a következő generációs konzolok megjelenésével megváltozik, és akkor láthatunk majd azokon a gépeken is Total Wart, de ezt egyelőre nem tudja garantálni.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére