Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 05.02.

Next-gen címen dolgozik a Crystal Dynamics és az Obsidian, durván kommunikál a Nintendo, mozgásban a Splinter Cell és a TESO...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 05.02.

Splinter Cell: Blacklist - kémek a zsoldosok ellen

A múlt héten még csak kedvcsinálón láttuk, most azonban itt a teljes bemutató a Splinter Cell: Blacklist Spies vs Mercenaries játékmódjához.

Metal Gear Solid: The Legacy Collection - Xbox 360-on felejtős

Miért nem jön Xbox 360-ra a Metal Gear Solid: The Legacy Collection? Nos, Kojima szerint a magyarázat egészen egyszerű: mert a Microsoft konzoljára nem jelent meg a Metal Gear Solid 4. Anélkül pedig nyilvánvalóan nem lenne teljes a Legacy Collection. A következő kérdés persze, hogy miért nem adták már ki Xbox 360-ra is a negyedik részt? Kojima ezt sem habozott megválaszolni: egyszerűen annyi tartalom van a játékban, hogy ha meg szeretnék jelentetni, akkor körülbelül 7 DVD-re férne rá, az pedig nyilvánvalóan lehetetlen küldetés. Kojima azonban nem zárja ki, hogy a következő Xbox megjelenése után már ki tudják majd adni a játékot.

Remember Me - emlékek

Persze, mi más is lehetne egy Remember Me néven futó játék központi eleme, mint az emlékek? Ennek megfelelően az új trailer éppen erről szól, ezzel pedig már csak kihúzzuk a június 7-i megjelenésig.

Higgyétek el, kell nekünk Assassin's Creed 4

Legalábbis a Ubisoft úgy bizonygatja, hogy igenis van még létjogosultsága a sorozatnak, mintha egyébként azt a rajongók többsége nem hinné el. Most éppen a kreatív igazgató, Jean Guesdon mondta el, hogy szerinte bebizonyították, hogy a franchise még mindig aktuális, és hogy még mindig sok van benne a jövőre nézve.

"Az általunk épített új játékvilág nagyságával és minőségével, a teljesen új környezettel, az új játékmechanikákkal, valamint az új főszereplővel és mellékszereplőkkel úgy gondoljuk, hogy megfelelően járunk el annak érdekében, hogy a elkerüljük a franchise kifáradását." - nyilatkozta Guesdon, aki még azt is elmondta, hogy a házon belülről érkező Watch_Dogs, valamint a GTA 5 is inkább motivációt nyújt számukra, nem igazán félnek ezektől a címektől, hiszen eléggé mások, mint az Assassin's Creed.

Egyedi next-gen játékon dolgozik az Obsidian

Az OXM beszámolója szerint az Obsidian Entertainment jelenleg számos alkalmazott felvételét tervezi, egy "egyedi következő generációs játékhoz". Az álláshirdetések azonban ennél némileg többet is felfednek: küldetések, questek feltöltése szereplőkkel, történettel, szkriptelt jelenetek készítése, harcok tervezése, kihívások és jutalmak elkészítése - az egész nagyon úgy hangzik, mintha egy szerepjátékról lenne szó. Főleg, mert előnyként tüntetik fel a szerepjátékok készítésében szerzett tapasztalatot is. Ezen kívül az Obsidian művészeti vezetőjének, Rob Neslernek frissült az online portfoliója is, egy egyelőre bejelentetnek next-gen játékkal.

The Elder Scrolls Online - túra a pokolba

Coldharbour oblivioni síkjára kalandozhatunk el a frissen kiadott videóban. A helyen Daedric Prince Molag Bal uralkodik, rajta kívül pedig láthatjuk, milyen lények lakják még a placcot.

Új Crystal Dynamics-bejelentés jöhet

A Superannuation fedezett fel egy érdekes dolgot a Crystal Dynamics egyik vezető művészének, Matt McCulloch-nak a LinkedIn profiljában. Ebben az úriember azt írja, éppen "állat módon király környezeteket készít egy hamarosan bejelentendő Crystal Dynamics-játékhoz."

Ezen kívül arról is szó esik, hogy a csapaton belül sokan együttműködnek annak érdekében, hogy valami egészen egyedi, hatékony, és csodás pályák jöjjenek össze. Ezzel párhuzamosan a stúdió karrieroldalán számos álláslehetőség lelhető fel, mely egy "teljesen új AAA-játék alapjainak lefektetésére" hívja fel a jelentkezők figyelmét. Tehát a régóta pletykált Soul Reaver-reboot kizárható. Valószínű, hogy a Square Enix által nem olyan rég leleplezett Murdered: Soul Suspectről lehet szó, melynek fejlesztőjét még nem fedték fel. Logikusnak tűnik azonban, hogy a bejelentésig most már meg kell várnunk az E3-at.

Megjött a Heros of Might & Magic 6: Shades of Darkness

Sajnos már nem magyarok készítik, kisebb-nagyobb kavarások után ugyanis elvették hazánk fiaitól a Heroes-sorozatot, s így a lelkesedésünk is némileg kisebb. Ettől függetlenül a rajongók értékelni fogják a teljesen új kampányt, és a Dungeon oldal bevezetését. A Shades of Darkness egyébként egy magában is működő, standalone kiegészítő.

Kommunikál a Nintendo

A Nintedo vezetői többször is elismerték az utóbbi időben, hogy a Wii U sikerének beindításához javítaniuk kellene a kommunikáción - sokan ugyanis egyszerűen nem tudják, miben nyújt többet a Wii U, mint a sima Wii. A kommunikáció egy érdekes formáját választotta a cég: óriásplakátok és tévéreklámok helyett inkább egy üzenetet küldött minden Wii-felhasználónak a WiiConnect24 csatornán keresztül. Ebben egyrészt azt ecsetelik a japánok, hogy szinte minden Wii-s játékunk elfut a Wii U-n is, plusz használhatjuk vele az összes kiegészítőnket, illetve átmenthetjük a mentéseinket, letöltött játékainkat, és egyéb infókat.

"A Wii U egy teljesen új konzol a Nintendotól, nem csak egy frissítés. Egy teljesen új rendszer, ami megváltoztatja, ahogy te és a családod átéli a játékokat és a szórakoztatást. A Wii U GamePad második képernyője soha nem látott módokat tesz lehetővé arra, hogy egyszerre játszunk és tévézzünk. És most először láthatod Mariót, és a többi kedvenc Nintendo-játékodat fantasztikus HD-felbontásban." - folytatja az üzenet. Csak remélhetjük, hogy a Nintendo ennél azért többet tervez a jövőben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére