Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 01.11.

Jön a The Witcher 3 bejelentés, brutális állat volt a Far Cry 3 főellensége, lekerül a tőzsdéről a THQ, mozgásban a Walking Dead FPS, Sonic pedig élőszereplős filmben játszik...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 01.11.

Élőszereplős rajongói filmen Sonic the Hedgehog

A Blue Core Studios készítette, nem tudni milyen indíttatásból, az alant látható fan-filmet, melynek főszereplő a jól ismert játékhős, Sonic. Kicsit zavarban vagyunk.

Február 5-én jelentik be a The Witcher 3-at?

A CD Projekt elemében van mostanában. Éppen csak tegnap dobták ki a Cyberpunk 2077 első kedvcsinálóját, ma pedig már arról beszélnek, hogy február 5-én lerántják a leplet legújabb játékukról, ami mellesleg sokkal közelebb áll ahhoz, hogy elkészüljön. A közlemény szerint egy nyitott világú, intenzív történetettel ellátott anyagról van szó, majd a fejlesztők még hozzáteszik: "Valószínűleg mindenki ki tudja találni, miről is beszélünk." Tehát, jöhet a The Witcher 3!

Új előzetesen a The Walking Dead: Survival Instinct

A készülő FPS (ami nem is FPS) új traileren tetszeleg, melyben megtekinthetjük Michael Rooker karakterét is, többek között. Meg persze egy nagy rakás élőhalottat, de ez nem meglepetés. Meg kell jegyezni: az előzetes azért elég rövid.

A Double Fine-t is érdekli a THQ tulajdonai

Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint mind a Warner Brothers, mind pedig a Double Fine erősen érdeklődik a THQ egyes címei után. Az előbbit ugyan eddig is sejteni lehetett, az utóbbi azonban némileg meglepetés. Azt persze nem tudni, hogy Tim Schafer stúdiója mely címekre csapna le. Meg kell jegyezni, hogy a THQ és a Double Fine dolgozott már együtt korábban: a kiadó jelentette meg több platformon is a Stackinget és a Costume Questet. Az internetet máris ellepték a Saint's Row kalandjátékról szóló poénok.

Nyugatra is jön a Capcom Arcade Cabinet

A Capcom Arcade Cabinet egy olyan alkalmazás Xbox 360-ra és PS3-ra, mellyel a Capcom klasszikus játéktermi gépeinek játékait tölthetjük le online. Az anyag egyelőre csak Japánban érhető el, azonban a kiadó nyugatra is tervezi elhozni. Hogy mikor? Nos, egyelőre nem tudni, a dátumot, az árakat, a részleteket és minden mást február 7-én fedi fel a szigetországi cég.

Cliff Bleszinski előad a PAX East 2013-on

Konkrétan a PAX East nyitó előadását várhatjuk majd az Epic Games-t idén elhagyó Bleszinskitől. Azt nem tudni, hogy a sokat látott és tapasztalt fejlesztő miről fog beszélni, az Epictől történő távozása után feltételezhető, hogy komoly gondolatai vannak a játékiparról, úgy összességében. A PAX-t rendszeresen nagy nevek nyitják meg, az előadások közül pedig különösen emlékezetes David Jaffe 2011-es megszólalása.

Fejlesztői naplón a God of War: Ascension

Hosszú fejlődésen ment keresztül az új God of War a kezdetek óta: az alant látható video az utóbbi két év munkálatai során készült. Ennek segítségével betekintést nyerhetünk a játék fejlesztésének korai szakaszába, és végigkövethetjük, hogyan lett a koncepciós rajzokból végül igazi, mozgó anyag. A naplóban szóba kerül a többjátékos rész is.

Vaas karakterére nagy hatással volt a színész

Egy érdekes bejegyzést hozott le az IGN, melyben megtekinthető, hogyan alakult át a Far Cry 3 legmókásabb főellensége a fejlesztés során. A kezdeti, eléggé brutális vadember kinézetet végül egy olyan váltotta le, amit nagyban befolyásolt a véglegesen megválasztott színész, Michael Mando külseje.

Lekerül a tőzsdéről a THQ

A Nasdaq felülvizsgálta a THQ jelenlétét a tőzsdén, és a várakozásoknak megfelelően úgy találta, hogy a cég többé nem felel meg az értékpapír-piacon maradáshoz szükséges feltételeknek. Ennek megfelelően január 22-től a Nasdaq leveszi a tőzsdei listáról a kiadót, a döntésről pedig értesítették annak vezetőségét. A THQ vezetősége nem ellenkezett a Nasdaq által meghozott döntéssel, így a dolog hivatalosnak tekinthető. A nagymúltú kiadó tehát pont azon a napon fog lekerülni a tőzsdéről, amikor tulajdonait árverésre bocsátják.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére