Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 01.08.

Kulisszák mögött a Tomb Raider multival, két új Pokémon-játék érkezik, nem veszít az nVidia a Shielden, új stúdiót alapítanak a Rare veteránjai, és van új LEGO-játék is...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 01.08.

Nem fogja veszteséggel adni az nVidia a Project Shieldet, nagy az érdeklődés

Az nVidia Tegra 4, és a cég rá épülő, saját kézikonzolja nagyot robbantott tegnap a CES-en, ma pedig az Engadget beszámolójában kiderül, az nVidia nem tervezi veszteséggel árulni a masinát, ahogy azt a többi konzolgyártó szokta tenni. A tajvani cég egy hivatalos blogbejegyzésben is megírta, itt nem a hosszútávú megtérülésre hajtanak, ám úgy érzik, amint a játékosok meglátják a minden szempontból kiemelkedő masinát, úgy fogják érezni, hogy az megéri az árát.

Eközben a különböző nagyobb stúdiók és kiadók is elégedettségüket fejezték ki a Shielddel kapcsolatban. Mark Rein az Epictől úgy véli, ez egy kompromisszumoktól mentes, nagyteljesítményű masina, ami remek otthon az Unreal Engine számára - nem véletlen, hogy a Real Boxin és a Hawken is ezzel fut. A Hawkent fejlesztő Adhesive Games pár héttel a CES-es bemutató előtt kezdett fejleszteni egy Tegrára optimalizált verziót a játékból, melynek androidos verziója kizárólag a Tegra 4-es gépeken fog futni, de az is lehet, hogy Shield-exkluzív lesz. Menet közben pedig a Ubisoft ügyvezetője, Yves Guillemot is elájult a kis szerkezettől: szerinte ahogy az képes futtatni a PC-s Assassin's Creed 3-at, az egészen lenyűgöző, és ez az egész csak tovább erősíti az nVidiával ápolt amúgy is remek kapcsolatukat.

Dátumot kapott az iOS-es Might & Magic: Clash of Heroes

Január 24-én jön az iOS-t futtató készülékekre a Clash of Heroes, majd nem sokkal utána érkezik Androidra is. Egyelőre azonban az előbbi kapott egy új előzetest.

Új stúdiót alapítottak a Rare-veteránok

Nem hallottunk róla, de a GamesIndustry beszámolója szerint tavaly a Rare stúdióvezetője, Steve Brand, szoftveres vezetője, James Ackroyd, művészeti vezetője, Steven Hurst, design vezetője, Shaun Read, és technikai igazgatója, Gary Richards is elhagyta a Microsoft tulajdonában álló megastúdiót. Az öt jóember pedig összeállt, és megalapították a Flippin Pixels néven futó céget, mely mostantól mobilos játékokat fog fejleszteni. Egyet már aktívan készítgetnek is, és több más ötletük leledzik korai fázisban.

Érkezik a LEGO Marvel Super Heroes

2013 őszén érkezik a LEGO játékok univerzumának következő darabja, a Marvel Super Heroes. A történet teljesen új, melyben Nick Fury összehív egy csapatot, melynek tagjai a Vasember, Hulk, Pókember, Farkas lesznek (többek között), céljuk pedig, hogy megmentsék a Földet Lokitól és Galactustól. Tom Stone, a TT Games vezetője elmondta, a játék stílusa továbbra is családbarát jellegű akció-kaland lesz, melyben olyan területeket fedezhetünk fel, mint a LEGO New York, és több, földöntúli világ. A több, mint száz megszerezhető karakter között ott lesz nagyjából mindenki, akit a Marvel-képregényekből megismerhettünk. A kiadó Warner Bros. tehát nem teketóriázik: egyszerre készít játéko a DC Universe és a Marvel karaktereivel.

Kulisszák mögött a Tomb Raider többjátékos részével

Végre hosszabb bepillantást nyerhetünk a Tomb Raider kompetitív multiplayer szekciójába az alábbi video segítségével, melyben az Eidos Montreal különböző munkatársai mutatják be nekünk az anyagot. A sorozat először kap többjátékos támogatást, így a dolog jelentősége nem kicsi.

Nem jön Wii U-ra a Castlevania: Lords of Shadow 2

Dave Cox a Konamitól hivatalosan is lelőtt minden pletykát, melyek az új Castlevania Wii U-s megjelenését szuggesztálták. Az úriember szerint "semmi esély" rá, hogy a Nintendo gépére is kijöjjön a játék, és ezzel a történetet le is zárhatjuk.

Két új Pokémon-játék érkezik

Ahogy tegnap megírtuk, ma délben a Nintendo megtartotta az aktuális Directet, melyben Saturo Iwata egy a Pokémon-játékok történelmét idézte fel, majd bejelentett két új címet. A cégvezető elmondta, jelentős esemény volt, amikor először megjelent a Pokémon Blue, Red és Green, akkoriban ugyanis még nem volt bevett szokás, hogy egy játékot több verzióban, több borítóval dobjanak piacra. Ezt követte 1999-ben a Pokémon Gold és Silver, és a GameBoy Color különböző színeinek nagy hatással volt ezen játékok eladásaira. Majd a GameBoy Advance-on következett a Pokémon Ruby és Sapphire, melyben megjelent a négyjátékos tag-funkció. 2004-ben érkezett a Pokémon Fire Red és Leaf Green, majd 2006-ban DS-re a Diamond és Pearl, melyek már teljesen kihasználták a wireless játék lehetőségét, amit a Pokémon Black és White vitt teljes sikerre a 3DS-en. Végül lerántotta a leplet a két új játékról: ezek a Pokémon X és Y lesznek, mindkettő 2013 októberében jelenik meg, és persze kaptunk egy trailert is, melyben megszemlélhetjük az új női főhőst.

 

Rákos leszel, ha sokat játszol

A brit közéleti magazin, a The Mirror lehozott egy cikket a Royal College of Paediatrics and Child Health kutatása alapján, melyben azt állítják, hogy azok a gyermekek, akik sokat néznek tévét, illetve sokat játszanak a monitor előtt ülve, később nagyobb eséllyel lehetnek rákosak. A kutatásba jobban belemerülve azonban kiderül, hogy a lap - stílusának megfelelően - kicsit túlzott a hangzatosabb cím érdekében. Az eredeti anyag ugyanis azt mondja, hogy bármilyen képernyő előtt, mozgás nélkül töltött idő később káros hatásokat okozhat: nagyobb eséllyel alakulhat ki rák, cukorbetegség és különböző szívbetegségek. A kutatás szerint a gyermekeknek naponta legfeljebb 2 órát szabadna eltölteni képernyő előtt, de az átlag jelenleg mégis 5,9 óra. Mitch Blair professzor szerint ráadásul az egész egyenletben nem is a "képernyő" a lényeg, hanem a különböző elektronikus eszközök előtt töltött idő alatti inaktivitás, kevés mozgás.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére