Shop menü

APRÓK NAGYBAN - 01.04.

Ismét bénázik a Nintendo, támadás alatt a The War Z, a Square Enix új csodamotorja pedig házon belül marad...
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Aprók nagyban - 01.04.

Házon belül marad a Luminous Engine

A Square Enix új motorja, az Agni's Philosophyval bemutatott Luminous Engine teljesen házon belül marad - árulta el a kiadó amerikai vezetője, Mike Fischer. Az egészet nem úgy építették fel, hogy licencelhető lehessen, azonban azok a stúdiók, akik leszerződnek a Square Enix-szel, pályázhatnak arra, hogy hozzáférést kaphassanak a technológiához. Fischer azt reméli, hogy ettől majd a világ kreatívjai lázba jönnek, és a japán kiadóval szeretnének majd együtt dolgozni.

Egy új Grand Theft Auto V kép érkezett

Pontosabban artwork. Persze ez nem valami sok, de a GTA V-tel kapcsolatban minden apróságról beszámoltunk eddig, úgyhogy miért ezt hagynánk ki.

Kavarodás a használt Wii U-k és a letöltött játékok viszonyában

A NeoGAF egyik fórumozója egy érdekes jelenségre lett figyelmes: vásárolt egy használt Wii U konzolt, és arra ingyenesen le tudta tölteni a Trine  és a Nano Assault játékokat. Úgy tűnik, hogy a korábban digitálisan megvásárolt anyagokat a Nintendo a géphez köti, és nem a Nintendo Network ID-hez, így amit egy masinán egyszer már megvásároltak, azt az esetleges új tulajdonos is ingyen le tudja rántani a hálózatról. Nem ez az első amatőr hiba, amit a Nintendo elkövetett a Wii U startja óta, az Eurogamer pedig azóta utána járt kicsit a dolognak: valójában a digitálisan megvásárolt címeket csak a Nintendo tudja átvinni az egyik konzolról a másikra. Azt hiszem könnyű belegondolni, mekkora kavarodásokat fog ez okozni, ha valaki számos megvásárolt játékkal eladja a gépét, ám esetleg egy-két év múlva úgy dönt, hogy ismét vesz egy Wii U-t (vagy csak szimplán cserélni akar egy újabb változatra).

Eltűntek a Steamről a James Bond-játékok

Az Activision James Bond-játékai, a 007 Blood Stone, a Quantum of Solace, és a 007 Legends váratlanul elűntek a Steamről és az Activision saját online boltjából is. Az okok egyelőre nem ismertek: valaki úgy véli, lejárhatott a kiadó James Bond-licence, ám ez erősen valószínűtlen ilyen röviddel a 007 Legends megjelenése után. Sokkal inkább elképzelhető, hogy az Activision egyszerűen az utóbbi játék gyenge teljesítménye, és annak fejlesztőjének bezárása után inkább az egész palettát kisöpörte, hogy később talán a nulláról kezdjen újra.

Új előzetesen a DmC: Devil May Cry

Dante láthatóan nem kedveli a bankokat az új DmC-előzetesben. A megtekintés ajánlott, főleg, hogy a játék január 15-én meg is jelenik, így hamarosan igazságot tehetünk abban a kérdésben, vajon a reboot méltó marad-e a korábbi legendás részekhez.

Ezzel párhuzamosan a fejlesztők elárulták, a játékban helyet kap majd egy könnyített mód is, aminek segítségével a kezdők egyszerűbben lendülhetnek bele a játékba. Erre nagy szükség van, hiszen a korábbi Devil May Cry-részek legendásan nehezek voltak, és ez sokakat kapásból elijesztett. Rahni Tucker, a harcrendszer tervezője elmondta, a nehézség és az összetettség tekintetében szeretnének kedvezni a régi rajongóknak, de szükség volt egy új belépő szintre is. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a DMC 4 hiába érkezett új főhőssel, és egy új kezdés lehetőségével, mégsem tudott szélesebb közönséget megérinteni. A könnyített módban több ideig kombózhatunk majd a levegőben, egyszerűbb lesz a launch, és könnyebb lesz összehozni a legbrutálisabb, SSS-szintű kombókat. 

Támadás alatt a The War Z

Habár a The War Z elindult, és a kritikusok világszerte szét is kapták rögtön, nem ez az egyetlen probléma, amivel a zombis MMO-nak meg kellett küzdenie mostanában. Kemény hackertámadások érték ugyanis a szervereket, melyek között akadtak túlterheléses DDOS-kísérletek is annak érdekében, hogy az egész szolgáltatás összedőljön. A fejlesztő Hammerpoint ugyan sikerrel hárította a dolgot, és most éppen különböző Steam DRM-problémákat próbál megoldani, feltételezhető, hogy a hackerek nem adják fel. Egy veterán közösségi tag szerint mindezt a botrányokkal tarkított fejlesztésnek, és a szintén nem túl szép, indulási utáni visszásságok hozták a fejlesztők fejére.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére