Shop menü

ANDROID ALAPÚ ÉRINTŐKIJELZŐS SZÓRAKOZTATÓ KÖZPONT, AUTÓBA

A shenzeni székhelyű Innotrends egy új, autóba szánt multimédiás fejegységet mutatott be, amely 2 DIN-es helyre szerelhető.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Android alapú érintőkijelzős szórakoztató központ, autóba

A Ca-Fi 621000 típusjelzéssel ellátott gép egy Android mobil operációs rendszert futtató megoldás, amely számos hasznos szolgáltatást kínál. Az Android Gigerbread (2.3) alapú újdonság természetesen ARM alapokon nyugszik: a processzor szerepét egy 1 GHz-es magórajelen ketyegő Freescale egység tölti be, amelyhez 512 MB-nyi RAM társul. Ez látványos előrelépés az előző generációs, jelenleg is fogalomban lévő Ca-Fi multimédiás fejegységhez képest, az ugyanis még csak 800 MHz-es processzorral, 2.2-es Android mobil operációs rendszerrel és mindössze 256 MB-nyi rendszermemóriával rendelkezett.

Galéria megnyitása

A Ca-Fi 621000 nem csak az Android 2.3-as operációs rendszer, valamint az erősebb hardver miatt klehet érdekes. A termék USB->OBD2 kábel segítségével az adott autó különböző paramétereit is elénk tárja. A kábel csatlakoztatása után a különböző paraméterek mellett (pl.: motorfordulatszám, sebesség, hűtőfolyadék hőfoka, stb...) a különböző hibakódok kiolvasására is van lehetőség, hála a népszerű Androidos alkalmazásnak, a Torque-nak, amely előtelepítve, teljes funkcionalitást kínálva foglal helyet az újdonságon. Az OBD2-es protokollt egyébként a 2000 után gyártott autók többsége támogatja.

Az újdonság a korábbinál letisztultabb, átgondoltabb felhasználói kezelőfelületet kínál, emellett a megszokott funkciókat is felvonultatja. Az érintőkijelzőt alkalmazó rendszer a piacon lévő megoldások többségével ellentétben nem rezisztív, hanem kapacitív érintőkijelzőt alkalmaz, ami kényelmesebb, hatékonyabb rendszervezérlést tesz lehetővé. Maga az érintőkijelző 6,2 colos képátlóval és 800 x 480 pixeles natív felbontással érkezik.

A multmédiás fejegység DVD és CD lejátszásra, valamint navigációs rendszerként egyaránt használható. A termékkel kihangosított telefonos beszélgetéseket kényelmesen lebonyolíthatunk, hála a Bluetooth támogatásnak, de a rendszer kormányról történő vezérlésére is van mód a megfelelő adapter használatával. Akár még tolatókamera videójelét is képes fogadni az újdonság, csak úgy, mint a hasonló multimédiás fejegységek többsége.

A termék négy, egyenként 45 wattos audió csatornát kínál és a rendszer 15 sávos Equalizert is biztosít a felhasználó számára. A repertoárban a felsoroltakon kívül előlapi SD memóriakártya olvasó, USB 2.0-s port, három pár 5V-os jelszintű RCA kimenet, közvetlen mélynyomó vezérlés, RCA A/V bemenet és 8 GB-nyi NAND Flash tárhely is jelen van.

A Car-Fi 621000 július végétől kezdve lesz előrendelhető, az első szállítmányok érkezésére pedig augusztus végéig kell várni. Az Android alapú multimédiás fejegység 999 dollárba kerül.

A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére