Shop menü

AMIKOR AZ ÓRIÁSOK BIROKRA KELNEK - EA KONTRA ZYNGA

Az EA szerzői jogok megsértésével vádolja a Zyngát TheVille című játéka kapcsán, amely erősen a Sims Socialra hajaz.
Tibor Kovács
Tibor Kovács
Amikor az óriások birokra kelnek - EA kontra Zynga

John Schappert távozásra kényszerült a Zyngánál betöltött vezetői posztjáról, miután az EA beperelte a céget azzal az indokkal, hogy a Facebookon népszerű közösségi játékok készítőinek TheVille című darabja pofátlan lenyúlása az EA tavaly megjelent  Sims Socialjának. A dolog pikantériáját az szolgáltatja, hogy az említett úriember évekig az EA-nál dolgozott, mielőtt a Zyngához került.

Az EA állítása szerint a Zynga hozzáfért a Sims Sociallal kapcsolatos bizalmas információkhoz. Schappert 15 évig volt az EA munkatársa, a Zynga 2011 májusában kezdte alkalmazni. Az EA-nál "véletlenül" éppen ekkor végezték az utolsó simításokat a Sims Social játékon. Schappert senior executive-ként az EA online közösségi játék részlegéért volt felelős, és hozzáfért minden információhoz a cég terveivel kapcsolatban, melyek között szerepelt a Sims sorozat Facebookos debütálása is a Sims Social segítségével.

A Zynga mindent tagadott, ám Schappertnek távoznia kellett a Zynga játékrészlegénél betöltött vezetői posztjáról. Arra a kérdésre, hogy ez volt-e az oka annak, hogy Schappert távozott a cégtől, a Zynga tagadó választ adott, és biztosított mindenkit arról, hogy útjaik a legnagyobb barátságban váltak el. A Zynga még nem jelentette be, ki lesz Schappert utódja.

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére