Shop menü

AMD: RADEON HD 5830 DRIVER ÉS EGY HOTFIX

Víg Ferenc
Víg Ferenc
AMD: Radeon HD 5830 driver és egy hotfix

A

Galéria megnyitása
z AMD legfrissebb videokártyája, a Radeon HD 5830-as modell a tegnapi nap folyamán végre hivatalosan is megjelent, így a partnerek kínálatában fel is tűntek az egyedi hűtéssel, illetve gyári tuninggal büszkélkedő modellek.

A gyártó egy nappal a videokártya hivatalos debütálása után elkészítette a jövevényhez tartozó első WHQL eszközillesztő programot is, így akik az elsők között jutnak majd Radeon HD 5830-as videokártyához, azoknak már nem kell tartaniuk a megfelelően optimalizált driver hiányától. Az új Catalyst kiadás kifejezetten a Radeon HD 5830-as modellekhez készült, és ugyanúgy elérhető a 32- és 64-bites Windows XP, Windows Vista és Windows 7-es rendszerekhez, mint a korábban megjelent Catalyst 10.2, sőt, még Linuxhoz passzoló kiadást is készítettek belőle. A meghajtóprogram megfelelő változatának beszerzéséhez ide kell ellátogatnunk.

A friss driver mellett egy hotfix is készült, amely a Catalyst 10.2-es változatával együtt alkalmazható. A javítás a Radeon HD 5000-es, valamint a Radeon HD 4800-as és HD 4700-as videokártyával szerelt rendszerek különböző problémáira kínál megoldást. A javítást csak Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez lehet elérni, ugyanis a hibajelenségek csak ezeket a rendszereket érintik. Hogy mit javít a hotfix? Az alábbi felsorolásból rögtön kiderül.

 

[list type="unordered"]

[*]Több játékban előfordul, hogy DX11-es módba történő váltáskor a szoftver kifagy. Ez a probléma a Radeon HD 4800-as és HD 4700-as videokártyákkal szerelt rendszereket érinti

[*]A második probléma a Windows 7 egérmutató bugjára kínál javítást: néha-néha véletlenszerűen duplájára növekszik az egérmutató egy szoftveres hiba miatt, amit ez a javítás kiküszöböl

 

[/list]

A hotfix Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez innen szerezhető be.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére