Shop menü

ACCELERO HYBRID: VGA HŰTÉS LEVEGŐVEL ÉS FOLYADÉKKAL

Az Arctic hibrid videokártya hűtője május végétől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Accelero Hybrid: VGA hűtés levegővel és folyadékkal

Az Accelero Hybrid névre hallgató megoldás egy különleges termék, ugyanis esetében nem csak a folyadékhűtő rendszer hőleadó radiátora tartalmaz ventilátort, hanem a videokártyára helyezhető keret is – utóbbi a VRM áramkör és a memóriachipek hűtéséről próbál hatékonyan gondoskodni.

Galéria megnyitása

A folyadékhűtő egység egy zárt, gondozásmentes megoldás, ami 1U formátumú hőleadó radiátorral érkezik. A hőleadó radiátor 150 x 120 x 52,8 milliméteres mérettel rendelkezik és 503 grammot nyom a mérlegen. Az egységen egy 120 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott Arctic F12-es ventilátor teljesít szolgálatot. A videokártyára helyezhető, ventilátort is tartalmazó 363 grammos hűtőkeret ezzel szemben 243 x 112 x 44,2 milliméteres mérettel bír. A VRM áramkör komponenseire, valamint a memóriachipekre a mellékelt kisméretű hűtőbordákat kell felszerelni.

Galéria megnyitása

A GPU-ra helyezhető folyadékhűtő blokk rézből készült és tartalmaz egy keringető szivattyút is. Annak érdekében, hogy a rézből készült talpazat és az adott GPU felülete között a lehető legjobb hatásfok mellett történjen a hőátadás, a gyártó Arctic MX-4-es hővezető pasztát is mellékel a termékhez.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem tudható, hogy a kompakt, kifejezetten videokártyákhoz szánt hibrid folyadék és levegő alapú hűtő szett pontosan mely AMD és Nvidia videokártyákat támogatja, de az már biztos, hogy a GeForce GTX 680-ra felszerelhető lesz – legalábbis a referencia példányokra biztosan.

Reméljük, hamarosan a termék ajánlott végfelhasználói áráról is lehull a lepel, hiszen – a hatékonyság mellett – részben ez dönti majd el, hogy mennyire lesz népszerű a piacon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére