Shop menü

"A RIFT JÁTÉKOSOK NEM BANKAUTOMATÁK"

A Rift senior dizájnere elmondta, hogy jól sikerült az előfizetősből ingyenessé való váltás, és nem fejni akarják a játékosokat.
Tibor Kovács
Tibor Kovács
"A Rift játékosok nem bankautomaták"

Simon Ffinch, a Rift senior dizájnere elmondta, hogy amikor az MMO átalakult havidíjasból ingyenesen játszhatóvá, volt egy fontos dolog, amit szem előtt tartottak, mégpedig az, hogy a játékosok nem azért vannak, hogy fejjék őket.

"Gyűlölöm azt a kifejezést, hogy 'pénzzé tétel' - tegyük pénzzé játékosainkat! Emberekről van szó, akik azért játszanak, mert szeretnék jól érezni magukat, és nem rohadt bankautomatákról. Nem szeretem az afféle hozzáállást, de az üzleti világban sajnos gyakran lehet hallani. A fejlesztők csapatával együtt aktívan harcolunk ellene."

"Persze, szeretném, ha lenne munkám, és elég pénzem, hogy kifizessem a lakáshitelemet, és etessem a családomat, és szeretek a játékon dolgozni, és továbbra is szeretnék. Persze, hogy szeretném, ha az emberek vásárolnának, de nem akarom, hogy azt érezzék, hogy csupán ezért vannak."

Ffinch elmondta, hogy büszke arra, amit a fejlesztőcsapat elért, és ő és kollégái sokszor játszanak együtt a játékosokkal úgy, hogy nem árulják el, hogy kik ők. Ez nemcsak nagy poén, de alkalmas arra is, hogy visszajelzéseket kapjanak arról, mi az, ami tetszik a játékosoknak. Persze ezek a visszajelzések nem mindig pozitívak, és sokszor meglehetősen nyersen vannak megfogalmazva. "Nem veszem az ilyesmit személyes sértésnek. Néha finoman kérdezősködök, óvatos vagyok, nehogy kiderüljön, ki vagyok valójában, aztán megbeszéljük a dolgokat a csapattal."

A Rift ingyenessé válása óta nemcsak hogy megteltek az addig meglévő szerverek, de a Trion újakat is nyitott, hogy befogadja a nagy számú új érdeklődőt és visszatérő régi játékost. A fejlesztők és a játékosok is elégedettek az eredménnyel.

"A játékipar ebbe az irányba tart, és a játékosok is ezt szerették volna. Csak szimplán el akartuk távolítani a belépés előtt álló akadályt, hogy bárki játszhasson, és ha bejön neki a Rift, akkor vegyen mondjuk egy kalapot."

A Rift boltban panda hátast is vehetünk

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére