Shop menü

A HP ÚJ NOTEBOOK KIJELZŐJE SEGÍT A TITKOLÓZÁSBAN

A Sure View technológia segítségével egyetlen gombnyomással csökkenthetőek a kijelző betekintési szögei, így oldalról nem lehet kíváncsiskodni.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A HP új notebook kijelzője segít a titkolózásban

A HP egy új technológiát mutatott be a minap, amelynek alapját a HP és a 3M közös munkája adja. A Sure View névre keresztelt megoldás a HP speciális háttérvilágítását és a 3M fólia technológiáját ötvözi, eredményeként pedig gombnyomásra csökkenthetőek a kijelző betekintési szögei, így a mellettünk ülő nem láthatja a bizalmas adatokat, amelyekkel éppen dolgozunk. Hasonló funkcióhoz eddig külön megvásárolható, kijelzőre illeszthető kiegészítőkre volt szükség, amelyek többnyire valamilyen szinten rontották a felhasználói élményt, valamint az adott kijelző kényelmes használatát is akadályozták.

Az újítás első körben az EliteBook 840 G3 és az EliteBook 1040 G3 noteszgépek esetében lesz elérhető, de a későbbiekben – a felhasználói visszajelzések alapján – akár egyéb termékek is megkaphatják az innovatív újítást. A Sure View technológia dedikált funkciógombokkal könnyedén ki- és bekapcsolható, működése pedig felhasználói szemmel nézve szinte észrevétlen, azaz a notebookkal való munkavégzést abszolút nem akadályozza – szemből nézve szinte ugyanolyan jó minőségű marad a kép, mint alap esetben. A Sure View a háttérvilágítás módosításával éri el a szűkített betekintési szögeket, amelyek minimális értéke 35 fok lehet. A funkció világos és sötét környezethez egyaránt passzolhat, hiszen mindkét esetben lehetőség van a fényerősség növelésére vagy csökkentésére, így a finomhangolási lehetőség jóvoltából a privát szféra továbbra is biztosítható.

A Sure View technológia nem jelent extra fogyasztást, sőt, a módosított üzemmódban működő háttérvilágítás jóvoltából némileg még segít is az akkumulátoridő kitolásában. A funkciót első körben csak TN vagy SVA alapú kijelzőkhöz használja a cég, amelyeknél 1920 x 1080 pixeles natív felbontás áll rendelkezésre, de a későbbiekben egyéb paneltípusokhoz is hozzá lehet igazítani. Az extra szolgáltatás ráadásul nem is képvisel vészes extra költséget, sőt, a HP szerint a felsőkategóriás konfigurációk esetében majdhogynem ingyen kapják a felhasználók. Fontos megemlíteni, hogy a HP szerint a technológia élettartama a kijelző élettartamával azonos, ugyanis a 3M és a HP fejlesztése sokkal több, mint egy kijelzőre helyezett extra fóliaréteg.

Galéria megnyitása

Hogy kinek jöhet jól az újítás? Egyebek mellett nyilvános helyeken érzékeny adatokkal dolgozó felhasználók számára, akik például egy hosszú repülőút alkalmával szeretnének dolgozni, viszont munkájukból kifolyólag olyan adatokkal kell bánniuk, amelyek nem tartoznak senki másra.

A Sure View Privacy Screen technológiával rendelkező HP EliteBook noteszgépek szeptember folyamán kerülnek az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére