Shop menü

A GIGABYTE Z68-AS ALAPLAPJAIHOZ IS JÁR MAJD A VIRTU

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Gigabyte Z68-as alaplapjaihoz is jár majd a Virtu

Az elmúlt napok, illetve hetek folyamán sorra derült ki a nevesebb alaplapgyártókról, hogy alkalmazni kívánják a LucidLogix ötletes GPU virtualizációs segédprogramját, amely a Virtu nevet viseli. Elsőként az Intel állt a szoftver mellé, majd később az MSI és az ASUS is csatlakozott a Virtu támogatók táborába. A legnagyobb gyártók közül már csak a Gigabyte és az ASRock esetében nem tudtuk, hogy élnek-e, a lehetőséggel, de előbbi nemrég jelentette be, hogy igen, mellékeli majd egyes Z68-as alaplapjaihoz a Virtu-t.

Galéria megnyitása
Az ötletes kis alkalmazás nem tesz mást, mint profilok alapján meghatározza, hogy az adott feladat elvégzéséhez a Sandy Bridge processzorban található második generációs Intel HD Graphics videó vezérlő, vagy éppen a rendszerben található videokártya, illetve videokártyák alkalmasabbak-e, majd a döntés meghozatala után automatikusan a megfelelő videó vezérlővel végezteti el az adott feladatot. A technológia amellett, hogy segít energiát megtakarítani, még azt is lehetővé teszi, hogy a videokártyával ellátott rendszer esetében a processzor által kínált hardveres videó kódoló funkciót, a QuickSync-et is igénybe vehessük, ami alap esetben csak integrált videó vezérlővel ellátott konfigurációknál lehetséges, leszámítva a trükköket.

A Virtu alkalmazás használatához az adott Z68-as alaplapnál mindössze annyit kell tennünk, hogy a monitort nem a videokártyára, hanem az alaplap valamelyik videó kimenetére kapcsoljuk, a többit az alkalmazás a profilok alapján elintézi.

A Gigabyte egyébként első körben négyféle Z68-as alaplapjához mellékeli majd a Virtu alkalmazást, amelyek az alábbi felsorolásban találhatóak. Az új alaplapok - a többi Z68-as termékkel együtt - még ebben a hónapban megjelennek. Ha hihetünk a korábbi híreknek, akkor alig egy hetet kell már csak várnunk a Z68-as lapkakészlet hivatalos rajtjára.

[list type="unordered"]

[*]Z68X-UD3H-B3

[*]Z68A-D3H-B3

[*]Z68MX-UD2H-B3

[*]Z68MA-D2H-B3

[/list]

 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére