Shop menü

FOTÓNAK NÉZTE A TV AZ ASSASSIN'S CREED SCREENSHOTOT

Egy dán tévécsatorna egy Assassin's Creed screenshottal illusztrálta Szíriáról szóló híreit.
Tibor Kovács
Tibor Kovács
 Fotónak nézte a tv az Assassin's Creed screenshotot

Elnézést kellet kérnie és helyreigazítást közölnie egy dán tv-csatornának amiért egy Assassins Creedes screenshotot használtak fel a háború sújtotta Szíriáról készült riportjukban háttérképként. A képet a jelek szerint a tévé egyik alkalmazottja találta az interneten, és azt hitte, hogy egy Damaszkuszról készült fotó. Ahhoz képest, hogy az Assassin's Creed idén lesz hat éves, és a grafikája már nem tartozik éppen a legmodernebbek közé, ez nem is rossz eredmény.

Jacob Nybroe, aki a TV2 nevű dán tévécsatorna hírekkel foglalkozó részlegének vezetője az esetről úgy nyilatkozott, hogy jó emlékeztető ez mindenkinek, hogy milyen fontos mindig ellenőrizni a képek forrását.

Nem ez az első eset, hogy egy tv-csatorna számítógépes játékból származó képet, ill. filmet valódinak néz és illusztrációként felhasznál, tavaly pl. a BBC bakizott nagyot, amikor Halo UNSC logóját használta fel az ENSZ (UN) logója helyett. Korábban az ITV ennél még nagyobbat hibázott, amikor egy az ArmA 2-ből származó videóval illusztrálta egy IRA támadásról szóló hírét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére