Shop menü

520-AS SOROZATÚ INTEL SSD MEGHAJTÓK ÉRKEZNEK

Az Intel kínálata hamarosan új SSD meghajtókkal bővül, amelyek ezúttal nem az üzleti szegmens képviselőit, hanem azokat a felhasználókat veszik célba, akik gyors, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD meghajtóra vágynak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
520-as sorozatú Intel SSD meghajtók érkeznek

Az Intel kínálata hamarosan új SSD meghajtókkal bővül, amelyek ezúttal nem az üzleti szegmens képviselőit, hanem azokat a felhasználókat veszik célba, akik gyors, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD meghajtóra vágynak.

Az új SSD család tagjai tehát 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek majd és SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. Az 510-es sorozathoz képest a friss családban több olyan adattároló kapacitás is rendelkezésre áll majd, ami az 510-eseknél hiánycikk volt, de az újdonságok teljesítmény, gigabájtonkénti ár és szolgáltatások tekintetében is előrelépésnek minősülnek majd 510-es sorozatú társaikhoz képest.

Az 510-es sorozatú SSD meghajtók csak 120 GB-os és 250 GB-os változatban voltak elérhetőek, ezzel szemben az 520-es sorozatban már 60 GB-os, 120 GB-os, 160 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os modelleket is találunk. A vállalat célja az újdonságokkal az, hogy konkurenciát állítson a manapság oly népszerű, SandForce SF-22xx sorozatú SSD vezérlőt alkalmazó megoldásoknak.

Az már biztos, hogy az egyes modellek között folyamatos írási, illetve olvasási, valamint véletlenszerű írási és olvasási teljesítmény tekintetében lesznek különbségek, de ez már valószínűleg csak kevesek számára meglepő. Egyelőre csak annyi adat áll rendelkezésre, hogy a család tartalmaz majd egy 530 MB/s-os folyamatos olvasási és 490 MB/s-os folyamatos írási tempót kínáló példányt, amely 4K véletlenszerű olvasás alkalmával 40000 IOPS, míg véletlenszerű írási feladatok alkalmával 45000 IOPS teljesítmény elérésére képes. A források szerint ezek az értékek a család leggyorsabb tagjához tartoznak, de a 4K-s teljesítményt elnézve ezzel kapcsolatban vannak kétségeink, így egyelőre nem kívánunk állást foglalni a témában.

Az 520-as sorozatú SSD meghajtók olyan MLC típusú NAND Flash chipeket alkalmaznak, amelyek 25 nm-es gyártástechnológiával készülnek. A friss SSD-k repertoárjában megtaláljuk a szokásos szolgáltatásokat, úgy mint a TRIM, a S.M.A.R.T. és az NCQ támogatást. Az 520-as SSD-k 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni, méghozzá a 0 Celsius fok és a 70 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon belül.

Az újdonságok sorozatgyártása még az idei év negyedik negyedévében megkezdődik. Várható ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Reméjük, ezekkel a termékekkel már nem lesz annyi baj, mint a 320-as sorozat tagjaival.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére