TCL Fold 'n Roll – Hajtogatható és tekeredő mobilkoncepció egy testben

Ennél érdekesebb megoldást a mai napon biztosan nem fogunk látni, viszont a TCL továbbra is csak a látványtervekben erős.

TCL Fold 'n Roll – Hajtogatható és tekeredő mobilkoncepció egy testben

Az idei évben már a Xiaomi is bemutatta az első hajtogatható okostelefonját, és más gyártóknál is lehet erre számítani. Sokan abban reménykedtek, hogy a TCL is leleplezi a kereskedelmi forgalomba szánt megoldását, de nem így lett, hanem egy újabb koncepcióval rukkolt elő, ami persze eléggé izgalmasra sikeredett.

Koncepciókból a TCL-nél nincs hiány, már két évvel ezelőtt is azt demózta a vállalat, hogy milyen hajtogatható vagy éppen tekeredő masinákat képzel el a jövőben a saját technológiai megoldásaival, a megvalósulásig viszont még semmi nem jutott el. Egy újabb koncepcióval azonban gazdagodtunk, és ezúttal minden eddiginél meredekebb megoldásról beszélhetünk, ugyanis a cég olyan irányba indult el, amibe eddig még senki.

Galéria megnyitása

Fold ‘n Roll fantázianéven a TCL megálmodta az első olyan mobilt, ami egyszerre hajtogatható és tekeredő is. Halmozza a vállalat a komoly kihívást jelentő technológiai megoldásokat. Elképzelni nem túlzottan nehéz ezt a tervezetet, hiszen csak annyit csinált a vállalat, hogy fogta a legegyszerűbb hajtogatós formátumot és a legegyszerűbb tekeredős megoldást, és ezeket egyetlen testbe gyúrta. Az egyik irányba kihajtani lehet majd a masinát, mint a Huawei Mate X-et, a másikba pedig kihúzni, mint az LG Rollable-t.

Galéria megnyitása

Alapesetben az izgalmas koncepció már rögtön egy 6,87 hüvelykes képátlót biztosít, amin egyébként már szinte mindent meg lehet oldani kényelmesen. De persze egy térképet olvasni vagy szöveget szerkeszteni mindig jobb nagyobb felületen, ezért egy pillanat alatt ki lehet hajtani a képernyő másik „szárnyát”, így már rögtön 8,85 colos méretet ölt a masina. Ekkora hajtogatható mobil eddig nem került forgalomba, szóval már ez is egy korrekt mutatvány lenne a TCL-től, az igazi show viszont nem ez.

Galéria megnyitása

A Fold 'n Roll akkor bontakozik majd ki teljesen, amikor a kihajtott készüléket a másik irányba még ki is húzza az ember, hiszen erre is lehetőséget nyújt. Ilyenkor a tekeredő képernyő hozzájárulásával 10 hüvelykesre növekedik a teljes képátlója a masinának. Ebben a helyzetben már a videózás során is egészen remek élményről tudna gondoskodni, hiszen a széles képarány is jól igazodik majd ehhez a tartalomfogyasztáshoz.

Galéria megnyitása

A TCL elmondta, hogy bár ez csak egy koncepció, a különböző mechanikákat, amik a működéshez kellenek, részletesen kidolgozta. Szóval a zsanér és a feltekeredő rész is szerepet kapott a tervezés során, sőt mi több, ezekre helyeződött igazán nagy hangsúly. Koncpeciókból a TCL-nél már tényleg nincs hiány, de a cég azt is elmondta, hogy idén már tényleg bevetésre kerülhet az első ténylegesen kész és forgalomba hozható terméke is.

Galéria megnyitása

Azt nem tudni, hogy a cég mennyire fogja ténylegesen házon belül megoldani a fejlesztést, ugyanis a TCL akár saját magának is gyárthatja ehhez a képernyőt. A CSOT anyavállalat Kína egyik legnagyobb képernyőgyártója, mobiloktól a tévékig kiszolgál minden méretet, és már az OLED-et is fejleszti 2019 óta. Szóval elvileg nem lesz annak akadálya, hogy ez működjön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap