Még nyáron jön a Huawei EMUI új verziója

Már nem várat sokáig magára az Emotion UI 10, ami az Android Q-ra fog épülni.

Még nyáron jön a Huawei EMUI új verziója

Az Emotion UI 2012 legvégén debütált a Huawei-nél, és azóta kíséri a vállalat okostelefonjait a felfelé ívelő karrierjük során. Csaknem 7 év elteltével már az EMUI 10 érkezését várhatják az érdeklődők, ami egészen biztos, hogy az Android 10 operációs rendszerre lesz ráhúzva, hiszen a verziószám innen eredeztethető.

Azt egyelőre még hivatalosan nem lehet tudni, hogy az Android Q újításain felül milyen hozzáadott extrákkal kell számítani az új főverziós Emotion UI grafikus felhasználói felület esetében, de az már biztos, hogy a Huawei mikor beszélhet erről először. Egy dokumentum tanúsága szerint augusztus 9-én egy fejlesztői konferenciát fog tartani a kínai alakulat a hazájában, és annak az eseménynek a keretében fog terítékre kerülni az tízes EMUI kiadás.

A vállalat egészen biztos, hogy jövőbe mutató terveket szövöget, de az csak később derülhet majd ki, hogy pontosan miről is lesz szó. A Huawei fejlesztői konferenciájára szerte a világból nagyjából 5000 fejlesztőt vár a vállalat, és kettő napig fog tartani a rendezvény. Az Emotion UI 10 grafikus felhasználói felületetet a középpontba helyező esemény Tungkuanban lesz egy helyi kulturális és sportközpontban, és Wang Chenglu, a Huawei Consumer Business Software részlegének elnöke fogja levezényelni.

Galéria megnyitása

A pletykák szerint igyekszik majd a cég úgy módosítani például az Emotion UI megjelenését, hogy az vizuálisan gazdagabb legyen, átszabhatja a Huawei az ikonokat, a kisebb-nagyobb grafikus egységeket, és még a betűtípust is lecserélheti. A multitasking úgy lehet tovább gondolva, hogy még simábban és tempósabban menjen, a kamera applikációja pedig egy nagyobb ráncfelvarráson eshet át úgy, hogy a funkcionalitását tekintve is előrelépést mutasson. Meglepő lenne, ha a GPU Turbót érintően nem történne előrelépés – ezen a fronton jöhet a GPU Turbo 4.0, de akár egy nagyobb változás is történhet –, és az ARK fordítóprogram is tovább fejlődhet, hogy még hatékonyabban legyen képes üzemelni.

És, ha már a Huawei szoftveres megoldásainál tartunk, akkor érdemes azt is megemlíteni, hogy a vállalat elvileg egy új operációs rendszer létrehozásán is dolgozik, de ez elsősorban csak akkor lenne szükséges, ha a vállalatot az Egyesült Államok megfosztaná az Android használatától. A híresztelések szerint a kínaiak környezete gyorsabb is lehetne az Androidnál, de az eléggé valószínű, hogy ettől függetlenül még nagyon nehéz lenne a helyzete, ha labdába szeretne rúgni újoncként – függetlenül attól, hogy a piac második legnagyobb gyártója áll mögötte.

Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő a Huawei számára, és hogy az Emotion UI milyen megoldásokkal fog befutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap